De stoere stadsfietsen van VanMoof worden ook over de grens steeds populairder.

Het bedrijf kan nu een investering van 4 miljoen euro van durfinvesteerder Slingshot tegemoet zien om verder uit te breiden. Met de nieuwe miljoenen zegt de fietsenmaker te kunnen voldoen “aan de stijgende internationale vraag naar de Nederlandse fiets.”

VanMoof is acht jaar geleden opgericht door twee broers en heeft nog altijd Amsterdam als thuisbasis, maar de internationale vraag stijgt.

Behalve online verkoop en een winkel in Amsterdam heeft de fietsenmaker inmiddels eigen winkels in Tokio, Berlijn, Taipei en New York. Het hippe fietsontwerp heeft al meerdere designprijzen gewonnen.

Oprichter Taco Carlier denkt met investeerder Slingshot een goede partner gevonden te hebben om de wereld verder te veroveren:

"Het gaat ons niet alleen om een financiële bijdrage. Slingshot is zeer actief betrokken bij de ondernemingen waarin ze investeren. Wij geloven dat hun ervaring, hands-on mentaliteit en interactie met hun achterban van succesvolle ondernemers, ons de benodigde ondersteuning kan bieden bij het verwezenlijken van onze ambitie."

Slingshot krijgt in ruil voor de investering een 'substantieel minderheidsbelang' in VanMoof, meldt een woordvoerder aan RTL Z. Dat belang is "groter dan 10 procent en kleiner dan 50 procent".

Slimme snufjes en Bike Doctors

VanMoof staat bekend om een fiets zonder onnodige onderdelen met een zeer herkenbaar design dat ook slimme technologie inzet. Zo zijn de hippe fietsen en e-bikes voorzien van een speciaal slot dat alleen opengaat bij aanraking door de eigenaar van de fiets.

Ook heeft VanMoof een traceersysteem ingebouwd, waarmee de fietsen als ze gestolen mochten worden simpel opgespoord kunnen worden door 'Bikehunters'. De fietsenmaker garandeert dat je binnen twee weken je fiets terug hebt of anders een nieuwe krijgt.

Om het hippe imago te versterken heet een fietsenmaker bij VanMoof 'Bike Doctor'

LEES OOK: 7 dingen die écht zelfverzekerde mensen anders doen