George Bush senior (92) stemt waarschijnlijk op Hillary Clinton. Oftewel een voormalige Republikeinse president stemt, voor het eerst in de geschiedenis, op een Democraat. Dat zou Bush senior tegen het nichtje van president Kennedy hebben gezegd.

Kathleen Kennedy Townsend postte een foto van haarzelf en Bush sr., zittend in een stoel, op Facebook met de tekst: “De President vertelde me dat hij op Hillary stemt!!”. Townsend bevestigde haar bericht later tegen nieuwssite Politico.

Bron: BusinessInsider US
Bron: BusinessInsider US

Bush’s woordvoerder, Jim McGrath, bevestigt het nieuws niet. Maar Bush heeft zich ook nooit uitgesproken vóór Trump, die eerder Bush’s zoon Jeb Bush in de voorverkiezingen wegspeelde.

Trump karakteriseerde Jeb als “low-energy”. Noch vader noch zoon waren aanwezig bij de Republikeinse conventie in Cleveland deze zomer.

George Bush sr. was de 41e president van de Verenigde Staten, hij was een Texaans congreslid, en werkte onder president Nixon, Gerald Ford, en Ronald Reagan.

Hij is de hoogst gekwalificeerde Republikein van wie is opgetekend dat hij voor Clinton zou kiezen. Het is nooit eerder voorgekomen dat een ex-president op een kandidaat van de tegenpartij stemt, schrijft BusinessInsider.

Lees ook op Business Insider