Het cabinepersoneel van Fly Emirates staat bekend om haar glamour. Hun vlekkeloze voorkomen – het welbekende rode hoedje en de bijpassende lipstick, plus perfecte eyeliner – geven passagiers het gevoel dat ze in goede handen zijn.

Volgens een stewardess die werkt in de businessclass van Emirates, komt er heel wat bij kijken en moet het personeel zich aan strikte regels houden. Daaronder vallen onder meer het dragen van een specifieke oogschaduw en de juiste haardracht.

Joanna Collins, een Britse die in Dubai is gestationeerd, werkte zich omhoog binnen het bedrijf en werkt nu in de businessclass. Ze vertelde aan het magazine Town & Country dat die weg verliep via een strenge training.

Je moet verstand van wijnen hebben …

 

http://instagr.am/p/Bdew6gehUfB

Het klinkt misschien leuk, maar je moet een goede kennis hebben van wijn en andere dranken, voordat je mag cateren in de businessclass van Emirates. Je moet sowieso een wijncursus hebben gevolgd.

"Als je wijnen als Dom Perignon en Bordeaux serveert, moet je die wijnen door en door kennen", vertelt Collins aan het Town & Country. "We moeten de verschillen kennen tussen oud en nieuw. Hetzelfde geldt voor champagnes, bourbons, whisky's en andere dranken."

... en je moet alles weten over dineren om de 'silver service' te kunnen verlenen

emirates

Bron: Emirates

"In de economyclass is het diner vrij standaard. In businessclass hebben we de silver service. Dat houdt in dat elke gang apart geserveerd wordt en klanten kunnen dineren wanneer ze dat willen", vertelt Collins.

"We moeten de etiquette rond het bestek kennen en weten welk bord we gebruiken bij welk gerecht."

Je make-up moet perfect zijn

http://instagr.am/p/BeBIXbbB1F2

Collins vertelt dat je moet voldoen aan een aantal richtlijnen qua kleding en make-up.

"Emirates houdt van uniformiteit", zegt ze tegen het magazine. "Je nagels zijn blank of lichtroze of voorzien van een French manicure. We hebben ook een aantal rode kleuren nagellak die uitgekozen zijn door onze Imaging and Grooming Department. Een Emirates-rode lipstick met lipliner is verplicht."

En er is een kleur lipstick die heel populair is onder de stewardessen.

"We gebruiken graag Mac's Russian Red omdat die lang blijft zitten", zegt ze.

http://instagr.am/p/Beibw9UgAIQ

Een perfecte krul in je wimpers is ook een voorwaarde. Oogschaduw moet zwart of roze zijn, vertelt Collins.

http://instagr.am/p/Bd-vCnFh-CC

En er zijn regels wat betreft haardracht.

"We kunnen ons haar opsteken in een French Twist of een knot", vertelt Collins.

Voordat de passagiers de businessclass betreden moeten de stewardessen eerst wat huiswerk doen

emirates cabin

Bron: Shutterstock/Sorbis

"We hebben vooraf een briefing waar we alle passagiers doornemen, ook de VIP's", aldus Collins in het magazine. "We krijgen hun namen en bewaren wat informatie over hen op onze tablets."

Van stewardessen wordt verwacht dat ze tijdens de vlucht notities maken van de wensen van VIP's.

Je mag je schoenen pas uitdoen als je uit het vliegtuig bent ...

emirates cabin crew airport

Bron: Shutterstock/ChameleonsEye

"Op het vliegveld en tijdens het boardingproces dragen we hakken, maar die mogen we vervangen voor rode platte schoen nadat het vliegtuig is opgestegen", aldus Collins. "Sommige meiden houden hun hakken aan, maar ik kan er geen zestien uur aan een stuk op lopen. Na het opstijgen trekken we onze service-kleding aan. Het jasje gaat uit en we trekken een gilet aan."

Collins voegt eraan toe dat je de purser kunt herkennen aan de kleding.

"Ons standaarduniform is de rok met wit shirt en jasje, hoedje en sjaal", verklaart ze. "Elk bemanningslid draagt hetzelfde, behalve de purser, die draagt een bruine kleur."