Het slimste onderdeel van het nieuwe vlaggenschip van Samsung is al tientallen jaren oud: de klassieke koptelefoonaansluiting.

In tegenstelling tot de concurrenten Apple en Google behoudt Samsung de poort op zijn telefoons. Dat betekent dat je oude koptelefoons nog steeds aangesloten kunnen worden op de Galaxy S9 en de Galaxy S9+naast al je nieuwe via Bluetooth werkende koptelefoons.

En dat is best noemenswaardig!

Zowel de iPhone van Apple als de Pixel-telefoons van Google hebben afscheid genomen van de klassieke koptelefoonaansluiting ten gunste van draadloze koptelefoons. Beide bedrijven bieden adapters aan zodat je oude koptelefoon toch nog gebruikt kan worden, maar dat is een nogal ingewikkelde en tamelijk belachelijke oplossing voor een zelf gecreëerd probleem.

iPhone 7 headphone dongle

Foto: Vanaf de iPhone 7 heeft Apple op alle nieuwe modellen de koptelefoonaansluiting verwijderd. Alleen de iPhone SE heeft nog wel een koptelefoonaansluiting. Bron: Hollis Johnson/Business Insider

De Galaxy S9 is in veel opzichten het directe antwoord op de laatste telefoons die Apple en Google hebben gemaakt.

De nieuwe smartphone van Samsung heeft een helder scherm en een topcamera voor de beste foto’s en video’s. En er zit zelfs een toepassing op die AR Emoji heet, die heel erg veel lijkt op de Animoji van Apple in de nieuwe iPhone.

Lees ook op Business Insider

Maar in één opzicht is de Galaxy S9 beter dan de rest: door de koptelefoonaansluiting te behouden is de Galaxy S9 veel gebruiksvriendelijker dan concurrerende smartphones.