De splinterpartijen GO van Henk Otten en Partij voor de Toekomst van Henk Krol gaan samen verder. Samen hebben ze twee zetels in de Eerste en Tweede Kamer.

Krol is lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar, Otten is per direct voorzitter van de fusiepartij.

Otten vertrok in 2019 bij Forum voor Democratie na ruzie met oprichter Thierry Baudet.

Krol verliet ouderenpartij 50PLUS na onenigheid over de koers. Femke Merel van Kooten-Arissen, die zich afsplitste van de Partij voor de Dieren, sloot zich vervolgens bij hem aan.

De Partij voor de Toekomst van Henk Krol gaat samen verder met GO, de partij van voormalig FVD’er Henk Otten. De twee partijen spreken van een “gelijkwaardige fusie”. 

Krol is lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar, Otten is per direct voorzitter van de fusiepartij.

Otten stapte vorig jaar na een felle ruzie met medeoprichter Thierry Baudet op bij Forum voor Democratie. Hij nam zijn zetel in de Eerste Kamer mee. Ook senator Jeroen de Vries maakt met hem de overstap. 

Lees meer: 7 onmisbare weetjes over Henk Otten, de grote man achter Thierry Baudet

Krol vertrok eerder dit jaar met ruzie bij 50PLUS, de partij waarvan hij jarenlang het boegbeeld was.

Krol sloot eerder al een verbond met Femke Merel van Kooten-Arissen, die na onenigheid over de partijkoers en met behoud van haar Tweede Kamerzetel de Partij voor de Dieren de rug had toegekeerd. Volgens Krol is tijdens gesprekken over samenwerking tussen de vier 'zetelrovers' een "positieve vonk" overgesprongen.

Otten denkt dat de samenwerking leidt tot "de broodnodige consolidatie in de Nederlandse politiek". De kiezer zit volgens hem helemaal niet te wachten op allerlei splinterpartijtjes. Hij verwacht dat het viertal "een hecht team" gaat vormen.

Binnenkort presenteert de Partij voor de Toekomst een constructief en innovatief" partijprogramma. Daarin zullen politieke vernieuwing en "een realistische, daadkrachtige aanpak voor beter bestuur van Nederland" centraal staan.

Lees meer over Nederlandse politici: