• Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn dinsdag twee uur lang achtervolgd door de Amerikaanse paparazzi.
  • Volgens Harry’s woordvoerder leidde de achtervolging tot “meerdere bijna-aanrijdingen met andere bestuurders op de weg, voetgangers en de politie van New York”.
  • Harry uitte al eerder zijn zorgen over de mogelijkheid dat hij en Meghan, net zoals zijn moeder, slachtoffer zouden kunnen worden van paparazzi.
  • Lees ook: Kersverse koning Charles III staat voor paar pittige hoofdpijndossiers over familie

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn dinsdagavond twee uur lang achtervolgd door paparazzi. Een woordvoerder van de prins zegt dat het gezelschap, de moeder van Meghan zat ook in de auto, doelwit was van een “bijna catastrofale achtervolging” waarbij paparazzi betrokken waren.

Volgens de woordvoerder van Harry leidde de achtervolging tot “meerdere bijna-aanrijdingen met andere bestuurders op de weg, voetgangers en agenten van de politie van New York”, waardoor het opmerkelijk veel lijkt op het ongeluk waarbij Harry’s moeder, prinses Diana, om het leven kwam in Parijs.

Het incident zou hebben plaatsgevonden nadat Harry en Meghan aanwezig waren bij een awardshow in New York. Bij dat evenement nam Meghan de Women of Vision Award in ontvangst.

De New York Police Department (NYPD) bevestig in een verklaring aan Business Insider dat de NYPD “het beveiligingsteam dat Harry en Meghan beschermde” op dinsdagavond bijstond.

"Er waren een hoop fotografen aanwezig, die hun transport uitdagend maakten", zei NYPD-woordvoerder, Julian Phillips. "Harry en Meghan zijn uiteindelijk op hun bestemming aangekomen zonder aanrijdingen, verwondingen of arrestaties."

Harry heeft zich in het verleden meerdere keren uitgesproken over zijn slechte verhouding met de media en zijn zorgen geuit over de mogelijkheid dat hij en Meghan, net zoals zijn moeder, slachtoffer zouden kunnen worden van opdringerige paparazzi.

LEES OOK: Prins Harry is al jaren in therapie om de dood van zijn moeder Diana