De 41-jarige Hajir Hajji volgt Sander van der Laan op als CEO bij discountwinkelketen Action.

De afgelopen drie jaar werkte Hajji als commercieel directeur en was zij verantwoordelijk voor de inkoop, marketing, e-commerce en duurzaamheidstrategie.

Zij begon 24 jaar geleden als winkelmedewerker bij het bedrijf en was toen onder meer vakkenvuller en kassière.

De 41-jarige Hajir Hajji volgt Sander van der Laan op als CEO bij discountwinkelketen Action. Zij begon 24 jaar geleden als winkelmedewerker bij het bedrijf en was toen onder meer vakkenvuller en kassière. Hajji is sinds 2011 lid van de directie.

De afgelopen drie jaar werkte ze als commercieel directeur en was zij verantwoordelijk voor de inkoop, marketing, e-commerce en duurzaamheidstrategie. Hajji moet de komende jaren vorm gaan geven aan de plannen van Action om te verduurzamen en meer via internet te verkopen.

Op 1 januari wordt zij formeel topvrouw, onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad van Action. Van der Laan blijft aan tot eind maart om te zorgen voor een soepele overdracht.

De afzwaaiende Van der Laan was sinds 2015 topman van Action. Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid van 655 winkels in zes landen naar bijna 1900 winkels in negen landen op dit moment. Action heeft meer dan 65.000 mensen in dienst en boekte vorig jaar een omzet van bijna 5,6 miljard euro.

Action groeit ook tijdens coronacrisis

De Britse investeringsmaatschappij 3i heeft een meerderheidsbelang in Action. Afgelopen zomer meldde 3i dat de discountketen in de periode van april tot en met juni dit jaar hard is blijven groeien.

3i waardeerde het belang van bijna 53 procent in Action eind juni op 5,5 miljard Britse pond, wat de totale waardering omgerekend op ongeveer 12 miljard euro bracht.

LEES OOK: Action blijft een van de grote winnaars van de coronacrisis en ziet de waardering stijgen naar ruim €12 miljard