Premium content ophalen

Zogenoemde waarde-aandelen hebben het sinds de bodem van de beurs in maart 2020 als categorie nagenoeg net zo goed gedaan als de groei-aandelen.

Maar hoe zit dat op individueel niveau?

Beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem nemen Apple en Caterpillar onder de loep.

ANALYSE – In onze vorige column hebben we breed gekeken naar de ontwikkeling van groeiaandelen versus waarde-aandelen. Wat bleek? Per saldo hebben waarde-aandelen het sinds de bodem van de beurs in maart 2020 nagenoeg net zo goed gedaan als de groei-aandelen. We constateerden dat er in de koersprestatie van waarde-aandelen gedurende het eerste kwartaal van 2021 een versnelling is gekomen.

Hieronder gaan we in op twee individuele aandelen die de ontwikkeling van waarde versus groei weerspiegelen. Maar eerst nog iets over deze twee beleggingsstijlen.

Groeiaandelen kent iedereen. Denk aan namen als Tesla, Apple, Amazon, Facebook, Netflix en andere bedrijven. Dit type aandeel wordt gekenmerkt door bovengemiddelde waarderingen wat betreft de groei en de winst. De desbetreffende ondernemingen zijn gebaat bij lage rentes om de verwachte groei goedkoop te kunnen financieren en daarmee de toekomstige winsten te kunnen maximaliseren.

Premium content ophalen