Premium content ophalen
  • Google werkt aan een algoritme voor het schrijven en bewerken van code.
  • Het project begon binnen innovatie-afdeling ‘X’ en verhuisde dit jaar naar Google Labs, de tak die wedt op langetermijnprojecten.
  • Het is onderdeel van een bredere beweging binnen wat men ‘generatieve AI’ noemt. Computers nemen in dit geval het werk uit handen van programmeurs.
  • Lees ook: Deze nieuwe vorm van kunstmatige intelligentie is een enorme hype in Silicon Valley

Google werkt aan een geheim project dat machine learning-technieken gebruikt om code zichzelf te laten schrijven, repareren en updaten.

Het project is onderdeel van een bredere beweging binnen Google richting ‘generatieve AI’ (artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie). Dit systeem gebruikt algoritmes om afbeeldingen en video’s te maken en te programmeren. Het kan ingrijpende gevolgen hebben voor de toekomst van het bedrijf en de programmeurs die nu nog handmatig code schrijven.

Het project begon binnen de ‘X’-onderzoekseenheid van Google-moeder Alphabet en kreeg de codenaam Pitchfork. Het verhuisde deze zomer naar de Labs-groep van Google, volgens mensen die bekend zijn met de kwestie. Het feit dat Pitchfork nu is gepromoveerd tot Google-project geeft aan hoe belangrijk het is in de ogen van leidinggevenden. Google Labs wedt op langetermijnprojecten, bijvoorbeeld in virtual en augmented reality.

Premium content ophalen