Larry Page, de topman van Google, heeft een zeldzame aandoening aan zijn stembanden.

Page maakte dinsdag meer details bekend over de ziekte, die afgelopen zomer al naar buiten kwam. De 40-jarige topman kon vorig jaar nauwelijks in het openbaar optreden en ook nu nog kan hij geen lange toespraken houden.

Zowel de linker als de rechter stemband van Page zijn als gevolg van zenuwproblemen beperkt in hun bewegingen. Onduidelijk is nog wat de oorzaak hiervan is.

De linker stemband liet het al 14 jaar geleden afweten na een flinke verkoudheid. De problemen met de rechter begonnen eveneens na een griepje, afgelopen zomer.

Page liet weten dat hij inmiddels aan de beterende hand is, maar dat zijn stem wel zachter is dan vroeger. Hij benadrukte dat hij “alles kan doen wat nodig is, thuis en op het werk”.

Page zei ook dat bij hem al in 2003 een “relatief veel voorkomende” ontsteking aan de schildklier is geconstateerd, maar dat hij daar weinig problemen van ondervindt. Het is niet bekend of deze ontsteking de oorzaak kan zijn van zijn stembandproblemen en of de aandoeningen veroorzaakt worden door een virus.

Lees ook op Business Insider