Als je je bedrijf Alphabet noemt, worden domeinnamen met letters uit het alfabet opeens belangrijk. Zeker als je eigenlijk Google heet. De techreus heeft daarom snel de domeinnaam abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com geclaimd.

Dat melden verschillende Amerikaanse media, waaronder zakensite Business Insider.

Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin hebben hun bedrijf omgedoopt tot Alphabet. Dat wil zeggen: er is een holding gemaakt waarin het kernbedrijf Google is losgekoppeld van kraamkamerprojecten.

De dagelijkse gang van zaken bij miljardenbedrijf Google ligt bij topman Sundar Pichai; pioniers Page en Brin storten zich op verrassende nieuwe projecten die de innovatieve kracht moeten waarborgen. Lees ook: Waarom Google verder gaat als Alphabet

Domeinnaam met alfabetletters

De naamsverandering heeft in de marketingsfeer wel directe gevolgen. Doordat het Google-duo de naam Alphabet heeft geadopteerd, worden domeinnamen op het internet met opeenvolgende letters opeens belangrijk. Om daar controle op te houden heeft Alphabet in augustus al de domeinnaam ABC.xyz geclaimd. En recent is daar dus abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com bij gekomen.

Wie deze domeinnaam intikt komt op een lege internetpagina terecht. En dat is precies de bedoeling van de techreus Alphabet/Google: “We realiseerden ons dat er een paar letters ontbraken in abc.xyz, dus zijn we grondig te werk gegaan”, laat een woordvoerder van Google weten aan Business Insider.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl