Vitalik Buterin, de bedenker van ethereum, vroeg in mei op Twitter of hij moest stoppen met zijn werk voor de op bitcoin na grootste cryptomunt, om over te stappen naar Google.

Aan zijn tweet voegde hij een tekst van Google toe, die leek verdacht veel op een aanbod om bij het bedrijf te komen werken.

“I hope you are doing well and enjoying the weekend! Google make sense for you now or in the near future.”

Na de tweet barstten de speculaties los: Zou Google de 24-jarige ethereum-oprichter willen binnenhalen voor een geheim cryptoproject?

Dat was niet echt geval, blijkt nu.

Tijdens een conferentie in San Francisco vertelde Buterin dat Google hem inderdaad heeft benaderd, maar dat was niet bepaald voor een ‘high profile’-positie.

“Ik hoop dat we ons allemaal realiseren dat dit niet serieus is. Een of andere hr-medewerker van Google heeft mij gemaild, waarschijnlijk omdat een algoritme op mij uitkwam door mijn hoge score op een internationale olympiade”, vertelde Buterin. “Blijkbaar pas ik perfect in het profiel van een stagiair, voor het salaris van een stagiair.”

Lees ook op Business Insider

Hoewel Google zijn stagiairs goed betaalt, is het onwaarschijnlijk dat dit aanbod aantrekkelijk is geweest voor de crypto-ondernemer, die op dit moment goed is voor een bedrag dat tussen de 100 en 200 miljoen dollar ligt.

LEES OOK: De bedenker van cryptomunt ethereum valt hard uit tegen gecentraliseerde cryptobeurzen: ‘Ik hoop dat ze naar de verdoemenis gaan’