• Het Nederlandse bedrijf Cornerstone Technology moet Google helpen de migratie van IT-systemen naar de cloud te vergemakkelijken
  • De overname is onderdeel van een inhaalslag die Google maakt om concurrenten op de cloudmarkt, Amazon en Microsoft, bij te benen.
  • Hoeveel Google voor de overname heeft betaald is onduidelijk

Het Dordrechtse Cornerstone Technology kan woensdag wel heel bijzonder nieuws delen. Het softwarebedrijf is namelijk overgenomen door niemand minder Google. Dat maakt de Amerikaanse techgigant bekend op zijn blog.

Volgens Google zal de kennis die het bedrijf uit Dordrecht binnenbrengt de ‘hoeksteen’ vormen van de migratie van IT-systemen van ondernemingen naar de cloud. Clouddiensten worden steeds belangrijker voor Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Niet alleen Google, maar ook Amazon, Microsoft en het Chinese Alibaba vechten om de publieke cloudmarkt. Google moet een flinke inhaalslag aan het maken om zijn concurrenten bij te blijven.

Amazon is nog altijd veruit marktleider en sloot de afgelopen jaren deals met onder andere Netflix, Airbnb en Uber. Maar ook Google laat van zich horen en haalde klanten zoals Apple, Snapchat en Spotify binnen.

Google wil z’n cloud zo aantrekkelijk mogelijk maken

Eerder dit jaar voegde Google al ondersteuning voor IBM Power Systems toe aan zijn cloudoplossingen. Daarmee wil Google bedrijven helpen die gebruikmaken van een oudere structuur en daardoor minder happig zijn om over te stappen naar de cloud.

Met de toevoeging van Cornerstone kan Google nu meer ondersteuning bieden voor bedrijven die willen migreren naar de cloud, zonder dat die hun systemen moeten aanpassen. Hoe groot de overnamesom is, blijft onduidelijk.

De diensten die Cornerstone levert, bestaan uit het in kaart brengen het centrale IT-systeem dat ondernemingen ter plekke beheren. Dit vergemakkelijkt uiteindelijk de overstap naar cloudsoftware. Ook automatiseert het bedrijf de verhuizing van data naar de cloud.

Het Dordtse softwarebedrijf zelf deelt slechts een korte mededeling op z'n site: "We're excited for the next phase of our company as we intend to join the team at Google. Thank you to all of our users for your support and feedback throughout our journey."

Lees meer over Google: