Door een veiligheidsprobleem moet autoproducent General Motors (GM) in China een van de grootste terugroepacties ooit uitvoeren.

GM en de lokale partner SAIC Motor halen bijna 1,5 miljoen wagens terug naar de garage, zo maakten Chinese autoriteiten vrijdag bekend.

Het gaat om modellen van de merken Buick en Chevrolet die tussen 2006 en 2011 in China zijn geproduceerd. De auto’s zouden problemen kunnen hebben met de toevoer van brandstof. GM liet weten dat het onder meer gaat om de Chevy Sail, die vanuit China ook naar andere opkomende landen wordt uitgevoerd.

Ook Ford, dat in China in een samenwerkingsverband opereert met Chongqing Changan, roept 81.000 auto’s terug. Het gaat in dit geval om auto’s van het type Kuga die vanaf 21 februari naar de garage moeten wegens mogelijk problemen met de stuurinrichting.

Amerikaanse autofabrikanten hebben het afgelopen jaar hun verkopen in China flink zien stijgen. GM verkocht tussen januari en november bijna 2,9 miljoen auto’s in het land, ruim 11 procent meer dan in dezelfde periode in 2012. Ford zag zijn verkopen met 51 procent toenemen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl