In Noord-Holland ondervinden veel mensen last van een stroomstoring. Zo heeft het Sciencepark in Amsterdam, maar ook het mediapark in Hilversum op dit moment geen elektriciteit via het net. Ook het treinverkeer zou er veel last van hebben. Ook enkele ziekenhuizen zouden last hebben van de storing, zo meldt persbureau ANP. Ziekenhuizen beschikken overigens over noodgeneratoren. Behalve delen van Amsterdam en het Gooi, hebben mensen in West-Friesland en Almere geen elektriciteit.

Grote delen van Noord-Holland zitten zonder stroom. Foto ANP

In Noord-Holland ondervinden veel mensen last van een stroomstoring. Zo heeft  het Sciencepark in Amsterdam, maar ook het mediapark in Hilversum op dit moment geen elektriciteit via het net. Het treinverkeer in Noord-Holland en Flevoland ligt plat. 

Ook enkele ziekenhuizen zouden last hebben van de storing, zo meldt persbureau ANP. Ziekenhuizen beschikken overigens over noodgeneratoren. Behalve delen van Amsterdam en het Gooi, hebben ook veel mensen in West-Friesland, rond Alkmaar,  en in Almere geen elektriciteit.

Er rijden in de hele provincie Noord-Holland, Flevoland en het noordelijke deel van Zuid-Holland geen treinen. Veel reizigers zijn daardoor gestrand. Ook het openbaar vervoer in Zuid-Holland lijkt getroffen. Zo staan de metro’s in Rotterdam stil.

De storing is overigens zelfs in Amsterdam, waar het meeste meldingen vandaan komen, niet algemeen. Zo heeft Z24 in Amsterdam-Oost wel stroom, terwijl het nabijgelegen Sciencepark zonder zit.

De oorzaak van de storing is een defect bij een hoogspanningsstation in Diemen, vlakbij Amsterdam.

Lees ook
Dijsselbloem: uitstel beursgang ABN Amro vanwege beloningsrel, hopelijk niet lang….

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl