Veel bewindslieden uit het kabinet-Rutte II hebben inmiddels een nieuwe baan gevonden. Zo is oud-minister Ronald Plasterk aan de slag gegaan bij myTomorrows in Amsterdam, een bedrijf dat probeert medicijnen en medische technieken zo snel mogelijk bij patiënten te krijgen.

Henk Kamp is voorzitter van ActiZ, de werkgeversorganisatie in de ouderenzorg. En Jeroen Dijsselbloem klust bij als adviseur van het Europese noodfonds ESM.

Maar de opmerkelijkste carrièremove komt op naam van oud-staatssecretaris van Justitie Fred Teeven. Hij is sinds kort parttime buschauffeur bij Connexxion.

“Ik had al steeds in mijn hoofd internationaal vrachtwagenchauffeur te worden”, zei hij vorige week tegen De Telegraaf. “Maar toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten, werd ik meteen enthousiast.”

De 59-jarige Teeven is opgegroeid in de Haarlemse volksbuurt het Rozenprieel. Vorig jaar overwoog hij nog om burgemeester van Haarlem te worden, maar het is dus buschauffeur geworden.

De VVD’er kon de opleiding versneld doen, omdat hij al zijn groot rijbewijs heeft. Teeven was in het verleden namelijk touringcarchauffeur.

“Ik heb leuke collega’s en de sfeer is goed. Het is mooi om met de bus door het verkeer te gaan. Dat heb ik altijd leuk gevonden”, zei Teeven tegen de NOS. “Je moet doen wat je hart je ingeeft.”

Lees ook op Business Insider

Persbureau ANP stuurde een fotograaf langs om Teeven vast te leggen in zijn nieuwe habitat. Kijk mee:

En er zijn ook bewegende beelden van Teeven achter het stuur: