Sinds 16 mei 2012 is hij de persoonlijke kapper van François Hollande. De 46-jarige Olivier B. verdient 9.895 euro per maand om het haar van de Franse president in model te krijgen.

Het Franse satirische weekblad Canard Enchaîné schrijft dat Olivier B. in de afgelopen vijf jaar bijna zes ton heeft verdiend met het knippen van Hollande. Hij krijgt bijna net zoveel salaris als een minister.

Daarover mag hij niks bekendmaken aan de buitenwereld. Hij heeft een contract getekend waarin hij belooft om de deal geheim te houden.

Je zou denken dat B. tevreden met zijn werk, omdat hij tonnen bij kan schrijven op zijn bankrekening. Maar de kapper heeft toch wat te klagen. Zo valt het niet mee om op oproep beschikbaar te moeten zijn voor Hollande. En belangrijker: hij miste de geboorte van zijn kinderen.

De Franse sociale media zijn inmiddels op de loop gegaan met dit nieuws. Er worden bewerkte foto’s geplaatst van de president met het haar van een rockster of een punkkapsel. Ook is hij te zien met het kapsel van de Britse koningin en voetballer Zlatan Ibrahimovic.