Uitvoerend voorzitter Bill Ford en CEO Jim Hackett van automaker Ford hebben zondag de Mustang Mach-E onthuld. Ze kregen daarbij hulp van acteur Idris Elba, die voor zijn doorbraak op het witte doek in een Engelse Ford-fabriek werkte.

De volledig elektrische SUV is de eerste nieuwe Mustang sinds 1964, maar krijgt niet bij iedereen de handen op elkaar. Mustang-puristen willen niet dat het iconische label op een elektrisch voertuig wordt geplakt en al helemaal niet op een SUV.

Maar Ford trekt zich daar niks van aan en presenteerde deze nieuwe Mustang als een echte Tesla-uitdager.

Dit is alles wat je moet weten over de Mustang Mach-E:


Het ontwerp van de Mach-E is van voren echt Mustang.

Foto: Ford

En ook echt een Mustang aan de achterkant. Dat komt door de onderscheidende opstaande rand, de achterlichten en het logo van een galopperende pony.

Foto: Ford

De Mustang Mach-E heeft zich vanaf de allereerste schetsen ontwikkeld tot een elektrische crossover-auto met een echte Mustang-uitstraling.

Lees ook op Business Insider

Foto: Ford

“De Mustang Mach-E maakt korte metten met het idee dat elektrische auto’s alleen maar goed zijn om het gebruik van fossiele brandstoffen in te dammen”, stelt hoofd ontwikkeling Hau Thai-Tang van Ford.

“Mensen willen een auto waar ze heerlijk in kunnen tijden, die er geweldig uitziet en makkelijk is in te passen in hun levensstijl. De Mustang Mach-E biedt dat allemaal en dat met een ongeëvenaard ontwerp.”


De Mustang Mach-E is leverbaar met een standaard lithium-ion-accu met een capaciteit van 75,7 kWh of een extended-range accu van 98,8 kWh.

Foto: Ford

Het bereik van die laatste sterke accu is bijna 500 kilometer op één oplaadbeurt.


Er zijn meerdere oplaadmogelijkheden.

Foto: Ford

Ford zegt dat de Mustang Mach-E bij een maximale laadsnelheid van 150 kW op een DC-snellaadstation er in tien minuten zo’n 75 kilometer aan bereik kan bij krijgen.

“De standaardaccu van de Mustang Mach-E laadt op een DC snellaadstation in ongeveer 38 minuten op van 10 tot 80 procent”, laat Ford weten.

Mensen die een ‘Ford Connected’-oplaadstation gebruiken krijgen er iets meer dan 50 kilometer aan bereik bij per uur opladen bij 240 volt. Met een mobiele oplader komen er 35 kilometer bij per uur opladen.

Ford gaat voor het installeren van oplaadstations samenwerken met Amazon Home.


Ford gebruikt de ruimte die overblijft vanwege het ontbreken van een benzinemotor voor een heerlijk ruim en luxueus interieur.

Foto: Ford

Net als Tesla doet met Model 3 heb je bij de Ford Mustang Mach-E geen autosleutels nodig. “De auto instappen en starten is heel eenvoudig met de ‘Phone As A Key’-technologie die Ford in deze Mustang Mach-E voor het eerst toepast.”

“De auto kan de smartphone van de eigenaar herkennen via bluetooth. Daarmee kan de auto geopend en gestart worden zonder dar de telefoon uit de zak gehaald hoeft te worden.”


Rechts naast het stuur zit een touchscreen van 15,5 inch.

Foto: Ford

De interface van het nieuwe Sync-infotainmentsysteem “maakt een eind aan ingewikkelde menu’s en is door iedereen die een smartphone gewend is, makkelijk te bedienen met aanraken en swipen”, stelt Ford.


De Mach-E komt vanaf eind 2020 op de markt en zal dan officieel deel uitmaken van de 55 jaar oude Mustang-familie.

Foto: Ford
  • ‘The First Edition’ komt in 2020 op de markt met een vanafprijs van 59.900 dollar.
  • ‘The Select’ komt begin 2021 op de markt met een vanafprijs van 43.895 dollar.
  • ‘The Premium’ komt in 2020 op de markt met een vanafprijs van 50.600 dollar.

LEES OOK: Met deze 10 elektrische auto’s krijg je de grootste actieradius voor je geld