• MKB-bedrijven die op zoek zijn naar leningen tot 1 miljoen euro moeten steeds vaker op zoek naar alternatieven voor financiering bij de bank.
  • Leenplatforms zoals Bridgefund brengen beleggers en ondernemers die financiering zoeken bij elkaar.
  • Volgens financieel directeur Susan Wan wordt ongeveer 10 procent van de aanvragen voor financiering goedgekeurd, geeft ze aan tegen CFO.nl.
  • Lees ook: MKB-bedrijven lenen fors meer buiten de bank om: groei naar €4 miljard in 2022

Banken die te maken hebben met strengere eisen voor hun financiële buffers, zijn al jaren voorzichtiger met het verstrekken van leningen aan kleinere MKB-bedrijven. In dat gat zijn tal van alternatieve financiers gesprongen, van crowdfunding tot leenplatforms.

Eén van de leenplatforms is Bridgefund, dat bemiddelt tussen investeerders en bedrijven die tijdelijk extra financiering nodig hebben in de vorm van leningen. Financieel directeur Susan Wan geeft tegenover CFO.nl aan dat uiteindelijk ongeveer 10 procent van de ondernemers die een aanvraag doet via Bridgefund een financiering krijgt toegewezen.

Het leenplatform doet via softwaresystemen automatische checks op de kredietwaardigheid van bedrijven, onder meer op basis van financiële transactiedata van de afgelopen twaalf maanden. “We hebben een van de laagste default percentages in onze industrie en al veel lager dan partijen die nog financieren op basis van traditionele risicobeoordelings-processen”, aldus Wan.

LEES HIER het hele interview met CFO Susan Wan van Bridgefund op CFO.nl: Susan Wan (CFO BridgeFund): “We hebben een van de laagste default percentages in onze industrie.”