Fiat Chrysler-topman Sergio Marchionne ziet ook wel wat in een fusie met Ford, Toyota of Volkswagen. De Italiaan zint al tijden op een samensmelting van zijn autoconcern met rivaal General Motors, het moederbedrijf van Opel en Chevrolet. Maar die droomkandidaat weigert op zijn avances in te gaan.

,,Waar ik geïnteresseerd in was, is nu even niet mogelijk”, tekende de bestuursvoorzitter van Fiat Chrysler vrijdag op bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de autobouwer in Amsterdam.

Maar dat betekent volgens hem niet dat de deur ook gesloten is voor een deal met een andere grote concurrent. Hij zei ook wel wat te zien in een partnerschap met het Koreaanse Hyundai, maar voegde daaraan toe dat ,,Koreanen nooit trouwen”.

Fiats voorzitter John Elkann heeft deze week opnieuw aangedrongen op een fusie met een van de ‘grote jongens’ in de auto-industrie. Dat zou voor Fiat Chrysler op jaarbasis miljarden euro’s aan besparingen kunnen betekenen. En volgens Elkann zou een krachtenbundeling ook voor die andere partijen interessant kunnen zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl