De Belgische schoenketen Brantano, onderdeel van het failliete winkelbedrijf Macintosh, wordt verkocht. Dat bevestigden verschillende betrokken partijen maandag, na berichtgeving door zakenkrant De Tijd.

De Nederlander Rens van de Schoor, eigenaar van de Nederlandse kledingwinkelketen Miss Etam, neemt Brantano over. Hij doet dat samen met topman Dieter Penninckx van het Belgische FNG Group, de uitbater van modewinkelketens als Claudia Sträter en Steps en de eveneens Belgische familie Torfs die actief is met de keten Schoenen Torfs.

Brantano stond in de etalage na het faillissement van Macintosh. Het wordt ondergebracht in een nieuwe onderneming die de naam ‘Brantnew’ krijgt. Een woordvoerder van Macintosh benadrukte dat de transactie nog ,,geofficialiseerd” moet worden door de curator. Brantano heeft 130 winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Doorstart Miss Etam

Onlangs bleek dat R&S Retail, bekend van Miss Etam, zijn krachten bundelt met FNG. Miss Etam maakte eerder dit jaar een doorstart onder R&S, nadat het bedrijf in april failliet werd verklaard na jaren van verliezen. R&S verkreeg onlangs een beursnotering in Amsterdam.

Bij Brantano werken ruim 1100 mensen. Op een bijzondere ondernemingsraad kregen de bonden maandag te horen dat Brantano naast Torfs zal blijven bestaan en dat in de komende drie jaar geïnvesteerd zal worden in minstens 100 van de 129 winkels.

Het Financieele Dagblad meldde dinsdag, op basis van een ingewijde, dat het eveneens tot de stal van Macintosh behorende Scapino waarschijnlijk wordt verkocht aan Ziengst Schoenen, een landelijke schoenenketen. Onduidelijk is het volgens de krant nog of Ziengst alle 200 winkels overneemt.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl