Powerfeministe Sheryl Sandberg mag na Mark Zuckerberg de nummer twee van Facebook zijn, verder is het beroerd gesteld met de man-vrouwverhouding. 

Ze willen het graag bij Facebook, een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de samenleving. In de praktijk is Facebook echter gewoon een door witte en Aziatische mannen gedomineerd techbedrijf, zo blijkt uit cijfers die het bedrijf bekend maakte op zijn blog.

Mannen maken 69 procent uit van het personeelsbestand, 31 procent is vrouw. De verhouding verschilt wel sterk per afdeling. Op de technische afdelingen zijn vrouwen bijna een rariteit: mannen 85 procent, vrouwen 15 procent. In het management is de verhouding met 77 en 23 procent niet veel beter.

Alleen op de non-techafdelingen, denk aan marketing, is de verhouding bijna gelijk met 47 procent vrouwen en 53 procent mannen.

Facebook: blanken en Aziaten

Dan is het in Amerika ook nog van belang dat verschillende bevolkingsgroepen enigszins representatief vertegenwoordigd zijn. Ook dat blijkt lastig.

Facebook is voor 57 procent blank. Dat getal valt misschien nog mee, maar als je bedenkt dat Aziaten zo'n 34 procent van het personeelsbestand uitmaken, dan wordt als snel duidelijk hoe weinig zwarten en hispanics een baan bij 's werelds grootste sociale netwerk hebben weten te bemachtigen.

Facebook is natuurlijk niet  het enige bedrijf dat worstelt met diversiteit. In de techsector zijn mannen nog steeds dominant. Google maakte de cijfers over diversiteit van het personeel onlangs eveneens openbaar. En ook hier is krap een derde vrouw, de rest man.

Poging tot meer diversiteit

Dat zowel Facebook als Google de cijfers openbaar maken, geeft overigens wel aan dat beide bedrijven de dominantie van blanke en Aziatische mannen als een probleem ervaren. Door de cijfers te publiceren verplichten ze zichzelf in feite om ervoor te zorgen dat de verhouding de volgende keer dat ze er mee naar buiten komen minder scheef  is.

Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Google heeft inmiddels 50 miljoen dollar uitgetrokken om meer vrouwen aan het programmeren te krijgen. Facebook riep een strategische diversiteitsteam in het leven.

Het zal ongetwijfeld allemaal een beetje helpen, maar het zal nog lang duren voordat de verhouding is zoals die volgens Sheryl Sandberg hoort te zijn.

De operationeel directeur van Facebook schreef in haar boek Lean In: Women, Work, and the Will to Lead: "In een echt gelijke wereld zou de helft van de bedrijven en landen door vrouwen worden geleid, en leidt de helft van alle mannen het huishouden."

Lees ook

Google's nieuwe plannen: bekijk de hoogtepunten in 9 minuten

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl