De Chinese vastgoedreus Evergrande zou iets meer dan de helft van zijn vastgoeddivisie willen verkopen aan een andere projectontwikkelaar.

De prijs zou omgerekend iets meer dan 4 miljard euro bedragen, aldus Aziatische media.

Evergrande zucht onder een schuldenlast van in totaal zo’n 260 miljard euro.

De handel in aandelen van China Evergrande Group en zijn onroerendgoeddivisie is maandagochtend stilgelegd op de beurs van Hongkong.

Aziatische media, waaronder de Chinese staatskrant Global Times, melden dat Evergrande naar verluidt een deal heeft gesloten om 51 procent van zijn vastgoedactiviteiten te verkopen aan een andere projectontwikkelaar, genaamd Hopson Development Holding. De deal zou een waarde hebben van 40 miljard Hongkong dollar, omgerekend zo’n 4,3 miljard euro.

Evergrande gaat gebukt onder een schuld van omgerekend 260 miljard euro. De dreiging van een faillissement van Evergrande houdt investeerders wereldwijd al geruime tijd in de ban.

Al krijgen de problemen van Evergrande, waaronder het missen van een betalingsdeadline voor een obligatie twee weken geleden, nauwelijks aandacht in officiële Chinese media. Ook de regering in Beijing liet zich publiekelijk maar weinig uit over de situatie.

De handel in aandelen van de autoproductietak van de China Evergrande Group ging maandagochtend wel gewoon door op de beurs in Hongkong.

 In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een lang weekend, ging de aandelenbeurs maandag flink onderuit. De Hang Seng-index in Hongkong zakte tussentijds 2,3 procent.

In Tokio eindigde de Nikkei 1,1 procent in de min op 28.444,89 punten ondanks het stevige herstel op Wall Street van afgelopen vrijdag. Beleggers bleven voorzichtig door de aanhoudende perikelen in de Chinese vastgoedmarkt.

LEES OOK: 4 dingen die je moet weten over de Chinese vastgoedmarkt, die onder druk staat door de crisis bij Evergrande