• De Chinese vastgoedreus Evergrande lijkt weer op het nippertje onder een faillissement uit te komen.
  • Het bedrijf zou de achterstallige rentebetalingen over drie obligaties van 148 miljoen dollar hebben voldaan, dat bevestigen bronnen aan de New York Times.
  • Evergrande balanceert al weken op de rand van faillissement, maar weet tot nu toe telkens op het nippertje aan uitgestelde rentebetalingen te voldoen.
  • Een Duitse obligatiehouder, die nog geen rentebetalingen van Evergrande heeft ontvangen, wil het bedrijf failliet laten verklaren.

De noodlijdende vastgoedreus China Evergrande Group heeft opnieuw op het nippertje wanbetaling weten te voorkomen. Woensdag liep de deadline af voor een rentebetaling van 148 miljoen dollar over drie obligaties.

Klanten van het internationale clearingbedrijf Clearstream, hebben achterstallige rentebetalingen ontvangen op drie obligaties in Amerikaanse dollars uitgegeven door Evergrande, aldus een woordvoerder van Clearstream.

Twee investeerders die twee van de obligaties bezitten bevestigden woensdag aan de New York Times dat zij de betalingen hebben ontvangen.

Evergrande balanceert al weken op de rand van faillissement, maar heeft met kunst-en vliegwerk tot nog toe steeds aan uitgestelde rentebetalingen weten te voldoen. Het Chinese vastgoedbedrijf torst een schuld van zo’n 300 miljard dollar mee.

Beleggers waren in afwachting of de in opspraak geraakte ontwikkelaar de rentebetalingen van in totaal 148,1 miljoen dollar zou doen voor het einde van de 30-daagse aflossingsvrije periode op woensdag. Evergrande miste de eerste betalingstermijnen vorige maand. Het gaat om een drietal leningen met vervaldatum 2022, 2023 en 2024.

Op maandag zeiden twee houders van andere obligaties van Evergrande dat ze nog geen betaling hadden ontvangen voor leningen die zaterdag officieel opeisbaar waren. Ook hier geldt een aflossingsvrije periode van 30 dagen voordat een gemiste betaling als een wanbetaling wordt beschouwd.

Bij een derde schuldeiser, het Duitse DMSA (Deutsche MarktScreening Agentur), verstrijkt de aflossingsvrije periode woensdag en deze wil nu de faillissementsprocedure van Evergrande in gang zetten. DMSA heeft andere betrokken investeerders opgeroepen zich aan te sluiten bij de aanvraag.

Lees ook: Dit gaat China doen als vastgoedreus Evergrande omvalt: bescherming huizenkopers heeft hoogste prioriteit