Als het aan KLM, KPN en Fast Track Company ligt, kun je binnenkort overal je koffers volgen. Zij ontwikkelden eTrack, een apparaat waarmee je over de hele wereld zelf je koffer kunt traceren.

eTrack is een klein apparaat dat je in je koffer of tas plaatst. Daarna download je de eTrack-app op je smartphone of tablet. Met de app kun je dan de positie van een voorwerp waar ook ter wereld kunt bepalen. De eTrack maakt gebruik van een speciale Auto Flight Mode, waardoor het veilig te gebruiken is in vliegtuigen.

Laat je koffer niet stelen

eTrack helpt je ook al voordat je je koffers afgeeft op het vliegveld. Als je het apparaat van tevoren al in je koffer plaatst, kun je het via Bluetooth verbinden met je eigen telefoon. Gaat iemand er vandoor met je koffer? Dan krijg je een alarmsignaal. KLM en KPN willen dit najaar beginnen met de inzet van eTrack.

Zelf je koffer labelen

Tegelijk met de eTrack kunnen we ook de eTag verwachten. De eTag is een elektronisch bagagelabel dat je zelf tijdens het online inchecken kunt voorzien van de barcode met vluchtinformatie. Behalve de instapkaart heb je dan dus ook alvast het bagagelabel.

Samsonite brengt binnenkort in een limited edition koffer op de markt gwaar zowel de eTrack en de eTag al in verwerkt zitten. Waar je verder terecht kunt voor de eTrack is nog niet bekend.

Lees ook

‘t Gat in de markt: dé marktplaats voor verloren voorwerpen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl