• Cryptomunt ether heeft de wind mee en is deze week naar een recordniveau van meer dan 4.500 dollar gestegen.
  • Als ether de komende twee weken boven cruciale technische niveaus blijft hangen, ligt een verdere stijging in het verschiet, volgens technisch analist Katie Stockton.
  • Analisten van Goldman Sachs achten een stijging van ether naar 8.000 dollar mogelijk en leggen daarbij een verband met verwachtingen omtrent de inflatie.

De vooruitzichten voor de koersontwikkeling van cryptomunt ether blijven de komende weken positief. Maar daarvoor moet de nummer twee in waarde op de cryptomarkt wel boven een belangrijk technisch koersniveau blijven hangen. Dit stelt Katie Stockton, technisch analist bij Fairlead Strategies, in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Dinsdag bereikte ether, de cryptomunt die bij het Ethereum-netwerk hoort, nieuwe recordniveaus boven de 4.500 dollar. Woensdagochtend was ether 4.588 dollar waard.

Volgens Stockton kan de opmars doorzetten als ether de komende twee weken in ieder geval boven het niveau van 4.384 dollar blijft hangen.

Dit zou volgens de technisch analist een ‘uitbraak’ bevestigen en een verdere koersstijging van 33 procent richting 6.000 dollar mogelijk maken. “We denken niet dat ether daar in een rechte lijn op afstevent, maar de uitbraak zou een optimistisch scenario voor de eerste helft van 2022 ondersteunen”, zegt Stockton in een toelichting tegen Insider

Als de huidige opmars van ether niet doorzet en de koers terugzakt, ligt een daling van zo'n 25 procent richting het niveau van 3.340 dollar meer voor de hand, aldus Stockton.

Ether technical analysis chart
Bron: Fairlead Strategies

Ether is dit jaar al ruim 600 procent gestegen. De totale marktwaarde van deze cryptomunt ligt op ruim 540 miljard dollar, tegen bijna 1.200 miljard dollar voor de bitcoin, blijkt uit data van de site CoinMarketCap.

Goldman Sachs extreem positief over ether

Analisten van zakenbank Goldman Sachs zijn zo mogelijk nog positiever over ether dan Stockton van Fairlead. Zij achten een stijging met 80 procent naar 8.000 dollar binnen twee maanden mogelijk.

De analisten van Goldman leggen hierbij een verband met de verwachtingen omtrent de inflatie. Bernhard Rzymelka, beursstrateeg bij Goldman, merkt in een maandag gepubliceerd rapport op dat cryptobeleggingen een sterke correlatie lijken te hebben met verwachtingen omtrent de inflatie.

Rzymelka kijkt hierbij naar de relatie tussen de Bloomberg Galaxy Crypto-index en een marktindicator omtrent de inflatieverwachting.

Vooral cryptomunt ether lijkt gevoelig voor verwachtingen omtrent de inflatie, aldus Rzymelka. Aangezien de verwachtingen omtrent de inflatie recent zijn opgelopen, ligt er volgens de beursstrateeg ook ruimte voor ether om te stijgen.

Rzymelka ziet kansen voor ether om eind dit jaar het niveau van 8.000 dollar te bereiken. Tegelijk waarschuwt de beursstrateeg dat er een punt komt dat centrale banken gaan ingrijpen als de inflatie te snel blijft stijgen. Zo'n ingreep van centrale banken zou gevolgen hebben voor de koersontwikkeling van ether.

Onder menig beursexpert heerst overigens de nodige scepsis over de suggestie dat cryptomunten bescherming kunnen bieden tegen inflatie. Ook voor crypto's als ether en de bitcoin geldt immers dat ze extreem sterke koers schommelingen kunnen laten zien die volledig losstaan van fundamentele economische ontwikkelingen.

LEES OOK: 7 crypto-experts laten hun licht schijnen over ‘The Flippening’: wat gebeurt er met de cryptomarkt als ether groter wordt dan de bitcoin?