Esperite, eigenaar van stamcellenbank Cryo-Save, verwacht vanaf juli zo’n 1,2 miljoen euro aan jaarlijkse besparingen. Dat komt onder meer door het verplaatsen van zijn laboratorium naar Zwitserland en de effecten van besparingsprogramma Galaxy, zo werd woensdag bekend.

Esperite had eerder nog te maken met hoger vervoerskosten van monsters van het laboratorium in Nederland naar de vestiging in België. Deze monsters worden sinds januari allemaal in Zwitserland verwerkt. De kosten voor het sluiten van de laboratoria in Nederland en België waren volgens Esperite beperkt. Zo hoefde het bedrijf vorig jaar nauwelijks ontslagvergoedingen te betalen, omdat de contracten van veel personeelsleden zich nog in de wettelijke opzegtermijn bevonden.

Daarbij was de investering in het laboratorium in Zwitserland beperkt, omdat de infrastructuur onderdeel was van de overname van Salveo in 2014. ,,Het bestuur beoordeelt de terugkerende kostenbesparingen tot een jaarlijkse 1,2 miljoen euro”, aldus Esperite.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl