De Britten kiezen voor een vertrek uit de Europese Unie, maar bij Z24-columnist Errel Keyner doet het licht het nog. Sterker, als lange-termijnbelegger ziet hij kansen.

Verdraaid, wie had dat gedacht. Het licht doet het nog en het water in de douche stroomt. Ik leef gelukkig nog, maar ga bibberend van angst naar mijn werk, biddend dat het gebouw van de VEB er nog staat.

Ik heb geluk. De vele mainstream-politici – en zelfs sommige economen – die eerder het einde der (economische) tijden hadden voorspeld bij een vertrek van de Britten uit de Europese Unie, flitsen nu huiverend en vol ongeloof op de televisie voorbij.

Hun angst heeft echter geen vat meer op mij, gesterkt door het besef dat – tegen alle verwachtingen in – zelfs de televisie en internet zijn blijven functioneren.

Niet verkopen

Belangrijker, ook de koffieautomaat is nog operationeel. Mijn zelfvertrouwen krijgt een verdere boost door de cafeïne. De eerste kop is al voldoende om te beslissen mijn beleggingen niet te verkopen. De beurzen zullen rood staan, maar vijf tot tien procent daling kan zo weer worden ingehaald. Voor een lange termijn belegger niet relevant.

Het accumulerend effect van cafeïne wordt zichtbaar na de derde kop. Ik wil beleggingsfondsen kopen met zeven procent korting. En vanavond wat losse aandelen in de VS met misschien wel tien procent. De koopjesjager in mij is wakker.

Cafeïne is een gevaarlijke drug.

Lees ook op Business Insider

Errol Keyner is adjunct-directeur bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), maar schrijft dit artikel op persoonlijke titel.