• Nederland mag op 15, 16 en 17 maart naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen.
  • Door op een van de politieke partijen te stemmen, kun je invloed uitoefenen op wat er verandert voor de inkomstenbelasting of de heffing op je vermogen in box 3.
  • Stel dat je een veto had om één heffing af te schaffen, welke belasting zou het worden? Stem mee via onze poll.

Een keer in de vier jaar mag je stemmen voor de Tweede Kamer en hoop je invloed uit te oefenen op de belastingen die de Nederlandse overheid heft.

De Tweede Kamerverkiezingen komen er al snel aan. Nederland mag op 15, 16 en 17 maart naar de stembus.

De politieke partijen hebben dit keer veel radicale ideeën voor hervormingen van veel belangrijke belastingen.

Voor de inkomstenbelasting, is er bijvoorbeeld brede steun om hogere inkomens zwaarder te belasten.

Lees meer over de uiteenlopende voorstellen voor de komende kabinetsperiode: Dit zijn de vaak zeer radicale plannen van 7 politieke partijen voor de inkomstenbelasting, je vermogen in box 3 én de erfbelasting

Maar er zijn ook veel andere belastingen zoals de accijnzen op brandstof, alcohol en tabak die een nieuw kabinet jaarlijks kan aanpassen. Ook kan Den Haag invloed uitoefenen op de ruimte die gemeenten krijgen om belastingen aan te passen.

Stel nu dat je direct mocht aangeven welke belasting je het liefst ziet verdwijnen. Wat zou dan je keuze zijn?

Business Insider geeft 12 keuzes en je mag zelf ook een suggestie doen. Vul hieronder onze poll in over de meeste gehate belasting:


Doe ook mee aan onze andere poll: Waar wil jij dat je belastingcenten NIET aan worden besteed: groene subsidies, het jaarbudget van Amalia of de netto afdracht aan de EU? Stem mee via onze poll!

Lees meer over de Tweede Kamerverkiezingen: