Met de steeds nijpender krapte op de arbeidsmarkt is het aantal recruitmentbureaus behoorlijk gegroeid. Het aantal bedrijven dat zich bezighoudt met personeelsverwerving en recruitment verdubbelde de afgelopen vijf jaar.

Dat meldt de NOS op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel. In 2013 telde Nederland nog 1251 recruitmentbureaus, met de aantrekkende economie is dat aantal gestegen naar 2473 in 2018.

De krapte op de arbeidsmarkt spreidt zich als een olievlek uit. De ICT is al lang niet meer de enige sector waar werkgevers te kampen hebben met moeilijk te vervullen vacatures, ook medewerkers klantenservice, glazenwassers en horecamensen zijn moeilijk te vinden.

Daarmee is ook het werkveld van de recruiters uitgebreid, die vooral werden ingeschakeld voor de ICT en de top van het bedrijfsleven. Nu richten recruiters zich op sectoren met lagere salarissen van 30.000 tot 50.000 euro, zoals het onderwijs en de zorg.

Recruiter op UWV-lijstje krapte-beroepen

Door de enorme groei hebben recruitmentbureaus zelf ook moeite om aan personeel te komen. Recruiters staan inmiddels op lijstje ‘krapte-beroepen’van het UWV.

“We kregen recent nog een aanvraag van een recruitmentbureau die een recruiters wilde inschakelen om een geschikte recruiter te vinden”, aldus Thomas Verbeeck, algemeen directeur van headhunternetwerk Lintberg, tegen de NOS.

Lees het hele artikel van de NOS: Zo veel vraag dat recruitmentbureau recruiter inschakelt voor recruiter

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Voldoe je niet helemaal aan de vacature? Dan moet je juist solliciteren, zegt deze Randstad-recruiter met ruim 10 jaar ervaring