De lijst van bitcoinbeurzen die sneuvelen wordt langer. Het jongste handelsplatform dat ten onder is gegaan is Vircurex.

Dat valt op te maken uit een mededeling die zondag op website van Vircurex verscheen.

Het bedrijf kondigde aan dat het met onmiddellijke ingang de opname van Bitcoin, Litecoin en andere virtuele munteenheden stopzet. Alle rekeningen zouden volgens plan maandag worden bevroren.

Oplossing bedenken

Vorig jaar werd Vircurex getroffen door twee hacks. Het beloofde de verliezen van rekeninghouders te vergoeden met eigen middelen. Maar de laatste weken werden volgens het bedrijf grote bedragen teruggetrokken. Door de maatregelen van dit weekeinde voorkomt Vircurex naar eigen zeggen dat de website helemaal uit de lucht moet.

“We hebben de keuze om de site te sluiten met aanzienlijke verliezen voor iedereen of om een oplossing te bedenken die de beurs in staat stelt te blijven werken en geleidelijk de verliezen terug te betalen.”

Het nieuws komt na de ondergang van Mt Gox, ooit de grootste beurs voor bitcoin, een maand geleden failliet ging. Op 27 februari ging Crypto-Trade dicht, gevolgd Flexcoin door op 5 maart.

 Lees ook: Waarom de bitcoin een waanzinnige belegging is

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl