Ruimtevaartbedrijf SpaceX host donderdag samen met de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US een speciaal event waarop de twee bedrijven een mogelijke samenwerking zullen gaan aankondigen.

Dat valt op te maken uit een tweet van SpaceX-topman Elon Musk. Die tweette de aankondiging van het evenement, waarbij hijzelf en T-Mobile-topman Mike Sievert aanwezig zullen zijn.

Het event zal plaatsvinden op SpaceX’s Starbase in Texas, maar veel meer dan dat maken de bedrijven nog niet bekend. Wel staat de link waarop de aankondiging van de twee CEO’s te volgen is, al live.

Musk en Sievert gaan zich volgens de tweet focussen op het "verbeteren van connectiviteit". Er wordt gespeculeerd dat die plannen te maken hebben met Starlink. Dat is de breedbandinternetdienst van SpaceX, die werkt met honderden kleine satellieten die voor een wereldwijde dekking moeten zorgen.

De aandelenkoers van T-Mobile maakte een sprongetje van 1,8 procent na de tweet van Musk, maar staat inmiddels nog maar 0,9 procent hoger.

LEES OOK: Fusie van Europese satellietbedrijven om hoofd te bieden aan SpaceX van Elon Musk