Elon Musk is de hipste techondernemer van de planeet: de baas van elektrische automaker Tesla, de baas van een ruimtevaartbedrijf dat plannen heeft voor de kolonisatie van Mars en een man met een vermogen van een slordige 20 miljard dollar. Toch Musk niet gelukkig.

Musk heeft namelijk last van liefdesverdriet, nadat z’n relatie met actrice Amber Heard op de klippen is gelopen. Hij staat ook open voor advies voor een nieuwe date.

In een opvallend persoonlijk portret van de Musk in tijdschrift Rolling Stone geeft Musk aan dat het best lastig is als topman van twee bedrijven om je persoonlijke leven in balans te houden.

“Het is net uit met m’n vriendin”, zegt Musk tegen Rolling Stone. “Ik was echt stapelverliefd en het deed veel pijn”.

Amber Heard scheidde in 2016 van acteur Johnny Depp en in april dit jaar werd duidelijk dat ze een relatie had met Musk, nadat de twee daarvan melding maakten op Instagram.

Afgelopen augustus berichtte Heard dat zij en Musk uit elkaar waren. Op Instagram schreef Heard dat ze nog steeds “veel om elkaar geven en een hechte band hebben.” Ze gaat naar eigen zeggen door een moeilijke periode.

Elon Musk heeft liefdesverdriet

Volgens Musk kwam het initiatief om de relatie te verbreken vooral van de kant van Heard: “Het is meer zo dat zij het heeft uit gemaakt, dan dat ik dat heb gedaan, denk ik.”

Lees ook op Business Insider

Musk wil naar eigen zeggen graag een nieuwe relatie. “Als ik niet verliefd ben, als ik geen lange-termijnrelatie heb, dan kan ik niet gelukkig zijn…in m’n eentje slapen, ik vind het verschrikkelijk”, zegt Musk tegen Rolling Stone.

Musk is drie keer getrouwd geweest, waarvan twee keer met dezelfde vrouw, de Britse actrice Talulah Riley. Hij heeft vijf zonen.

Leuke vrouwen ontmoeten niet eenvoudig

Als buitenstaander zou je misschien denken dat voor een superintelligente miljardair eenvoudig moet zijn om vrouwen te ontmoeten. Maar dat schijnt toch niet zo te zijn. Aan de verslaggever van Rolling Stone vraagt Musk: “Heb jij een idee wie ik zou kunnen daten? (…). Het is zo lastig om mensen te ontmoeten.”

Musk wil zich niet associëren met Steve Jobs

Ander persoonlijk detail uit het interview met Rolling Stone: Musk heeft een hekel aan de zwarte coltruien waarmee wijlen Steve Jobs van Apple zich profileerde.

Rolling Stone kwam van een koude kermis thuis toen een fotograaf van het blad Musk vroeg om een zwarte coltrui aan te doen. De foto’s zouden verschijnen bij het artikel Neil Strauss die Musk portretteert voor het decembernummer.

Wat blijkt, Musk heeft een sterke mening over de truien waarin Steve Jobs doorgaans het podium opkwam om een nieuw Apple-product te presenteren.

Strauss omschrijft het als volgt:

One of the misunderstandings that rankles Musk most is being pigeonholed and narrowcast, whether as the real-life Tony Stark or the second coming of Steve Jobs. When, at a photo shoot, he was asked to wear a black turtleneck, the trademark garb of Jobs, he bristled. “If I was dying and I had a turtleneck on,” he tells me, “with my last dying breath, I would take the turtleneck off and try to throw it as far away from my body as possible.”

Het hele artikel is het lezen meer dan waard..