Techmiljardair Elon Musk zal meer van zijn persoonlijke vermogen ophoesten voor een overname van Twitter, meldt The Wall Street Journal. De topman van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX is volgens de Amerikaanse zakenkrant ook op zoek naar meer externe financiers om de overname van Twitter te bekostigen.

Vorige maand kondigde het socialmediabedrijf aan dat het, in afwachting van goedkeuring door de toezichthouders, het overnamebod van 44 miljard dollar van Musk had geaccepteerd. De deal zal volgens Twitter naar verwachting in 2022 worden afgerond.

Volgens een dossier voor de Amerikaanse beurstoezichthouder, dat The Wall Street Journal in handen kreeg, omvat het plan van Musk om Twitter over te nemen nu een bedrag van 33,5 miljard dollar uit zijn persoonlijke vermogen. Dat is meer dan de aanvankelijke 27,5 miljard dollar.

Musk zou ook in gesprek zijn met een aantal van de huidige Twitter-aandeelhouders, waaronder voormalig CEO en mede-oprichter Jack Dorsey. Zij zouden in het plan mogelijk hun huidige belang houden, als een extra financiering voor de buy-out.

De krant meldde ook dat Musk niet langer van plan is om de overnamedeal te financieren met aandelen Tesla. Die zijn sinds de aankondiging van de overname in april met ongeveer een derde in waarde gedaald.

Twitter gaat ervan uit dat de overname doorgaat

Op 13 mei tweette Musk nog dat zijn potentiële overname van het socialmediaplatform "tijdelijk in de wacht stond". Daarbij verwees hij naar een detail in de toelichting op de bedrijfsgegevens dat stelde dat minder dan 5 procent van de Twitter-accounts nep- of spamaccounts zijn. De miljardair heeft toegezegd nepaccounts te zullen aanpakken bij de overname van de site.

Twitter bevestigde later dat het, ondanks de aarzelingen, vastbesloten was om de overnameovereenkomst te handhaven.

"We werken tijdens dit transactieproces door", zei CEO Parag Agrawal van Twitter op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. "Terwijl we werken aan afronden van deze transactie, blijven onze teams en ik gefocust op het belangrijke werk dat we elke dag doen."

Lees over de overname Twitter door Elon Musk ook: