De Amerikaanse ondernemer Elon Musk staat bekend om zijn grootse plannen die hij bovendien ook nog eens verwezenlijkt. Maar voor zijn laatste idee, de hyperloop, heeft hij naar eigen zeggen te weinig tijd. Hij hoopt dat anderen zijn plan uitwerken.

De hyperloop is een buizensysteem waarmee mensen met hoge snelheid kunnen reizen. Daarmee zou bijvoorbeeld de 552 kilometer tussen Los Angeles en San Francisco in minder dan 30 minuten kunnen worden afgelegd. Het moet een alternatief vervoersmiddel zijn voor boten, vliegtuigen, auto’s en treinen.

“Ik denk dat ik mezelf in de voet heb geschoten door het idee voor de hyperloop te opperen. Ik heb te veel omhanden”, zei Musk bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Tesla Motors, schrijft Business Insider.

Het bedrijf dat elektrische auto’s maakt is één van de kindjes van de 42-jarige ondernemer. Hij is daarnaast oprichter van het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX, dat vorig jaar de eerste commerciële ruimteveer succesvol lanceerde.

Musk ontvouwt zijn plannen voor de hyperloop op 12 augustus. Hij hoopt dat andere mensen met zijn visie aan de slag gaan. Als er na een aantal jaar geen concrete vooruitgang is geboekt met de hyperloop, dan pakt Musk misschien toch zelf het stokje op. Maar dat is volgens hem nog hoogst onzeker.

Lees ook

Hyperloop: met hoge snelheid reizen in een buis

Lees ook op Business Insider

Accuwissel Tesla in 90 seconden

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl