• Popartiest Grimes heeft zondag op Instagram laten weten dat zij en techmiljardair Elon Musk de naam van hun pasgeboren baby hebben aangepast.
  • Het stel had hun zoon X Æ A-12 genoemd, maar de zangeres vertelde haar volgers dat ze de naam hebben veranderd in X Æ A-Xii om te voldoen aan de Californische wet.
  • “Romeinse cijfers zie er beter uit”, schreef Grimes.
  • Nadat Grimes en Musk de naam van hun baby hadden onthuld, wezen velen erop dat de wet alleen de 26 letters van het alfabet en een koppelstreepje toestaat in een naam.
  • De nieuwe naam van de baby lijkt te voldoen aan de wet, maar over de uitspraak ervan wordt nog hevig gedebatteerd.

De nieuwbakken ouders Elon Musk en Grimes hebben de naam van hun pasgeboren baby zo aangepast dat deze strookt met wet in Californië. 

Het kind dat het stel in eerste instantie  X Æ A-12 had genoemd, heet nu Æ A-Xii, liet Grimes haar volgers op Instagram weten.

Toen iemand haar erop wees dat zij en haar partner, Tesla-oprichter en miljardair Elon Musk, “slechts de cijfers uit de naam hebben verwijderd om aan de wet te voldoen”, leek ze dat te beamen. 

“Romeinse cijfers. Zien er beter uit”, reageerde ze. De zangeres vertelde haar volgers ook dat volgens de wet “één streepje is toegestaan”, wat betekent dat de naam van hun pasgeborene nu volledig voldoet aan de wet. 

 

Hoewel de naam van de baby  nu legaal is in Californië, woedt er nog steeds een enorme discussie over hoe de naam van het kind moet worden uitgesproken, en of de naam een willekeurige reeks karakters is. 

Grimes zei eerder dat het kind “vele namen heeft” en bleef vaag over de uitspraak van de naam. 

Kort na de geboorte van hun zoontje begin mei, meldde Business Insider dat volgens het geboorteregistratiehandboek van Californië, namen alleen de 26 karakters uit het alfabet van de Engels taal mogen bevatten, met uitzondering van koppeltekens of apostrofs in namen als O’Hare of Smith-Jones.

Namen kunnen geen numerieke tekens of diakritische tekens bevatten zoals ñ of ç, die worden gebruikt om de uitspraak aan te geven.

Terwijl nog onduidelijk is of de unieke naam voor de zoon van Grimes en Musk wordt geaccepteerd door de staat Californië, kun je ondertussen genieten van de vele hilarische memes over de naam van het kind. 

Lees meer over Elon Musk: