Elon Musk zegt dat hij graag zijn Chinese lookalike – een man uit de noordoostelijke Chinese provincie Hebei – zou ontmoeten, als hij tenminste echt bestaat. 

Musk reageerde deze week op een Twitter-gebruiker die suggereerde dat de “Chinese Elon Musk” een prima stand-in zou kunnen zijn. “Ik zou deze man graag ontmoeten (als hij echt is). Dat is tegenwoordig met deepfakes lastig te zeggen”, tweette Musk

Ma, die een opvallende gelijkenis vertoont met Musk, ging voor het eerst viral op Douyin, de Chinese versie van TikTok. Een video van Ma naast een luxeauto verspreidde zich in rap tempo op dat platform. Deze video vond zijn weg naar Musk, die tweette dat hij “deels Chinees” zou kunnen zijn.

Ma heeft nu een TikTok-account onder de gebruikersnaam ‘Elong Musk’, met meer dan 230.000 volgers. Hij heeft sindsdien verschillende video’s geplaatst, waaronder een introductievideo waarin hij naar zichzelf verwijst als “China’s Elon Musk”. 

@mayilong0 My English is awful. But I will try my best to communicate with you!My bro!#tesla #elonmusk ♬ Horizon-Janji - 看见音乐

Ma refereerde ook aan de mogelijke overname van Twitter door Musk. Hij postte een TikTok-video waarin hij geanimeerd wijst naar een printje van het Twitter-logo en die "mijn vogel" noemt.

@mayilong0 This is a free bird. I like him and I'm going to go to him right now. Because Elon Musk is my brother#elonmusk #tesla #twitter ♬ dance(256762) - TimTaj

In de meest recente video probeert Ma Engels te spreken. Hij uploadde de video met het bijschrift: "Eigenlijk weet ik niet waar ik het over heb, vergeef me alsjeblieft."

@mayilong0 Actually I don't know what I'm talking about, please forgive me. I'm embarrassed, I need an English teacher.#elonmusk #twins #tesla ♬ Canyons - Official Sound Studio

Ma heeft ook gereageerd op de toenaderingen van Musk. "Ik ben hier. Ik wil jou ook heel graag zien! Ik hou van je, je bent mijn held", schreef Ma op China's Twitter-achtige app Weibo. 

LEES OOK: Twitter-oprichter Jack Dorsey steunt voornemen van Elon Musk om Trump z’n Twitter-account terug te geven.