WhatsApp heeft een nieuwe update uitgerold, waarmee een langverwachte wens van gebruikers eindelijk uitkomst: het verwijderen van een berichtje naar iemand of een WhatsApp-groep.

Het appje wordt zowel op de smartphone van de ontvanger (s) als de verzender verwijderd. De functie heeft niet alleen betrekking op tekst, maar ook op foto’s en video’s.

De berichtendienst geeft gebruikers tot zeven minuten om het berichtje te verwijderen. Hoe het werkt? Houd het bericht dat je wilt verwijderen lang ingedrukt, totdat er een pop-up verschijnt. Kies dan de opties verwijderen.

Een kanttekening: iedere ontvanger krijgt de melding dat het bericht verwijderd is. Het is nog onduidelijk of WhatsApp ook de naam van de verzender meldt in de groep.

En goed om te weten: (een deel) van het berichtje blijft wel zichtbaar in iemands notificatiescherm. Maar zodra de notificatie geopend wordt, krijgt men de melding “dit bericht is verwijderd”.

Zodra WhatsApp is bijgewerkt tot de laatste versie, is de nieuwe functie beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Vooralsnog is de functionaliteit niet aanwezig voor de WhatsApp-webapplicatie, meldt de Facebook-dochter.