Elon Musk, de oprichter en CEO van ruimtevaartbedrijf SpaceX (en vooral bekend als de baas van automaker Tesla), is een notoire workaholic.

In tijden van stress slaapt hij zelfs op de vloer van de fabriek zodat hij bijna de klok rond kan werken. Hij haat het om tijd te verspillen aan nutteloze vergaderingen.

Toch willen veel mensen graag voor hem werken bij SpaceX.

De voordelen die je bij je baan krijgt, zijn niet verkeerd. Josh Boehm werkte voor SpaceX en deelde onlangs op Quora hoe Musk zijn medewerkers aanmoedigt om langer te werken.


De voordelen beginnen redelijk simpel: Musk zorgt voor gratis etentjes, koffie en yoghurtijs.

the-office-perks-start-out-relatively-simple


Hij vraagt misschien veel van medewerkers, maar Musk maakt ook tijd vrij om ze bemoedigende e-mails te sturen en voor ze te speechen.

despite-requiring-a-lot-from-employees-musk


Ook fijn: er is altijd een masseur aanwezig. Deze zorgt er waarschijnlijk voor dat stress verdwijnt, als jij lange uren maakt.


Je kunt er ook regelmatig beroemdheden spotten. “Ik zag hoe Jennifer Aniston ging lunchen aan de tafel tegenover mij. Ik liep Joseph Gordon-Levitt tegen het lijf in de toiletten en andere mensen zoals Will Smith en Morgan Freeman kwamen langs toen ik aan het werk was”, schrijft Boehm.

celebrity-spottings-are-another-perk-i-saw-jennifer-aniston


Bekende mensen, zoals acteur George Takei en Jeremy Edberg (een van de eerste werknemers van Reddit), spreken regelmatig voor de medewerkers van SpaceX.

well-known-people-like-the-actor-george-takei-and-jeremy-edberg


Musk nam zijn werknemers mee naar Gravity en The Martian. En dat is volgens Boehm “een stuk leuker wanneer SpaceX de hele zaal afhuurt en je de film kijkt met een stel slimmeriken die ook echt raketwetenschappers zijn!”

musk-has-taken-employees-to-screenings-of-gravity


Het grootste voordeel van de cultuur bij SpaceX is toch wel de kans om in een raketfabriek te werken. Alle werknemers “verzamelen zich voor de lanceringen. Een geweldige ervaring om mee te maken wanneer je met zijn allen knetterhard hebt gewerkt voor dat moment”, schrijft Boehm.

but-the-biggest-perk-is-the-culture-of-spacex-itself

LEES OOK: Een man uit Hamburg ontdekte dat de politie z’n huisdeur had geforceerd, nadat virtuele assistent Alexa zelfstandig was gaan ‘feesten’