Brussel is meer dan de stad van Manneke Pis en het Atomium.

Wie iets verder kijkt dan de gebaande paden ziet een bourgondische groene stad waar heel veel te ontdekken valt. Of je nou een paar uurtjes hebt, tussen zakelijke afspraken door, of een paar dagen tijdens een weekendje weg.

Business Insider neemt je mee op pad in deze verrassende stad.

Vervoer

Elektrische steps (zoals die van Lime) zijn inmiddels niet meer uit het stadsbeeld van Brussel weg te denken. Het is een leuke nieuwe manier om de stad te ontdekken.

lime brussel pullman hotels

Slapen

Hotel Pullman Brussels Centre Midi

Dit luxe 4-sterren hotel bevindt zich middenin het complex van het internationale treinstation Brussel-Zuid: vanuit de stationshal loopt je zó het hotel binnen. Dat heeft als voordeel dat je niet snel de Thalys terug naar huis zult missen, maar het is ook gewoon een fijne centrale uitvalbasis voor je bezoek aan Brussel. Of dat nou privé of zakelijk is.

brussel pullman hotels
brussel pullman hotels

Parken

Brussel is een van de groenste hoofdsteden van Europa, vol historische parken, met bomen beplante lanen, gezellige pleintjes en omringd door bossen zoals het Zoniënwoud.

Lees ook op Business Insider

Het Egmontpark

Het Egmontpark met zijn dikke bomen en mooie grasperken is een goed bewaard geheim. Drie discrete toegangen achter de drukke Boulevard de Waterloo zorgen ervoor dat het park zijn intieme karakter bewaart.

In de voormalige orangerie van het paleis zit restaurant La Fabrique waar je heerlijk kunt lunchen op het mooiste terras van de stad.

brussel pullman hotels

Tenboschpark

Ook het Tenboschpark is vooral bekend onder locals. Deze kleine groene oase heeft drie hectaren met veldjes, bijzondere bomen, weelderige bloemen, heuveltjes, bankjes, een speeltuin en in de zomer ook ligstoelen. De perfecte plek voor een picknick.

brussel pullman hotels

Markten

Er wordt wel eens gezegd dat je een stad pas echt leert kennen door haar markten en daarop is Brussel geen uitzondering.

Place du Châtelain

Als je toevallig op woensdag in Brussel bent, ga dan vanaf een uur of 14:00 naar de markt op het Kasteleinplein/Place du Châtelain, vol kraampjes met fruit, groenten, vis, zelfgemaakte quiches, worsten, crêpes, olijven, biologisch eten en exotische lekkernijen. Na afloop blijft iedereen om iets te drinken in de barretjes er omheen.

brussel pullman hotels

Place Flagey

Op het Flageyplein/Place Flagey is er elke ochtend van de week een warenmarkt, maar op zondag is het dé place to be. Locals verzamelen zich dan op het plein rondom de barretjes en foodtrucks om oesters te slurpen met een glaasje bubbels erbij.

Vlooienmarkt

Op het Vossenplein/Place Jeu de Balle vind je de beroemdste vlooienmarkt van de stad. Elke dag open tot 14:00 maar vooral groot op zondag. Daaromheen zitten allemaal leuke cafeetjes.

brussel pullman hotels

 

Sightseeing

Streetartwandeling

Sinds 2014 nodigt Brussel regelmatig straatkunstenaars uit om de stad als een open studio te gebruiken. Op de website van Parcours Street Art kun je verschillende wandelroutes vinden langs deze kunstwerken. Het is de perfecte manier om de stad op een originele manier te bekijken, ook als je maar weinig tijd hebt: er is onder meer een wandeling van 30 minuten rondom de Grote Markt.

brussel pullman hotels

 

Sightjogging

Brussels Running Tours geeft wel heel originele rondleidingen door de stad: een combinatie van sightseeing en hardlopen. Het bedrijf biedt verschillende hardlooproutes aan onder leiding van een lokale gids die gezellig met je mee rent.

brussel pullman hotels

 

Kunst

Het Old Masters Museum is prachtig, maar Brussel heeft meer te bieden op museaal gebied.

Magritte Museum

Het René Magritte Museum eert de bekende Belgische surrealist in het pand waar ook veel van zijn werken gemaakt zijn. De kunstenaar woonde op de benedenverdieping gedurende zijn meest vruchtbare surrealistische periode, van 1930 tot 1954.

brussel pullman hotels

Wiels

Het Brusselse centrum voor moderne kunst, WIELS, bevindt zich in een oude brouwerij. Het presenteert de werken van avantgardistische nationale en internationale artiesten in de vorm van tijdelijke tentoonstellingen.

brussel pullman hotels

Als je weinig tijd hebt

Ben je voor zaken in Brussel maar wil je toch iets ondernemen in je schamele vrije uurtjes dan zijn de volgende tips misschien wat voor jou.

Brüsel

De stripcultuur zit in het DNA van België. Brüsel is de grootste stripwinkel van de stad. Op de eerste verdieping bevindt zich een heuse galerie waar met wisselende collecties van bijzondere stripwerken. Let op: de meeste strips zijn Franstalig, slechts een kleine selectie is in het Nederlands en het Engels verkrijgbaar.

Cinema Nova

De Nova is een filmhuis in hartje Brussel waar alleen onafhankelijke geproduceerde films worden getoond. De bioscoop wordt gerund door vrijwilligers die het gebouw, waar al in het begin van de 20e eeuw een cinema gevestigd was, redden van de sloop. De excentrieke, historische sfeer maakt een bioscoopbezoek hier een bijzondere ervaring.

brussel pullman hotels

Europees Parlement

Wie vindt dat je Brussel niet kan bezoeken zonder een dosis politiek, kan terecht voor een rondleiding in het Europees Parlement. Een gratis audiogids leidt je door het gebouw. Op gezette data is het ook mogelijk om een plenaire vergadering bij te wonen.

Toch liever de stad op de bonnefooi verkennen? Het Pullman Hotel is dé perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het historische centrum en het personeel geeft je graag last-minute tips. Het Hallepoortmuseum is, net als het beeld van Manneken Pis, de antiekwijk Grote Zavel en het winkel- en uitgaansgebied Grote Markt op loopafstand van het hotel te vinden.

Dit is het derde artikel in de Maand van Business Travellers. Deze serie wordt mogelijk gemaakt door Pullman Hotels Brussel en Eindhoven.