Een rondje op het terras? Dit zijn de duurste en goedkoopste steden

Wie een rondje geeft op een terras, is ook dit jaar in Amsterdam het duurst uit. De hoofdstad is, net als vorig jaar, de duurste ‘terrasstad’ van Nederland.

Wie een rondje geeft op een terras, is ook dit jaar in Amsterdam het duurst uit. De hoofdstad is, net als vorig jaar, de duurste ‘terrasstad’ van Nederland. Dit jaar drink je het goedkoopst op een terras in Breda.

Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Een rondje van twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé kost op een terras in Amsterdam gemiddeld 23,60 euro. Hetzelfde rondje is in Breda 3,17 goedkoper (20,43 euro). Met name voor koffie of rosé moet je in de Brabantse stad zijn, waar de prijs respectievelijk 2,15 en 3,19 euro is.

De prijzen op terrassen stegen landelijk gemiddeld met 2,4 procent. In Arnhem betaal je zelfs 7 procent meer dan vorig jaar. De prijs ligt daar overigens wel nog steeds rond het landelijk gemiddelde.

Bekijk de volledige lijst:

1

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl

[gravityform id="72" title="false" description="false" ajax="true"]
    * Ik krijg de nieuwsbrief en berichten via partners van Business Insider Nederland. Dit zijn partners op het gebied van personal finance die mij informatie op dit gebied kunnen toesturen. Een gedetailleerde omschrijving is te vinden in het privacystatement.