De mede-oprichter van Apple Steve Wozniak gaf tijdens een recent optreden toe dat hij zeven bitcoins verloren was aan een oplichter met een bekende truc.

Dat vertelde hij op een evenement van de Indiase krant The Economic Times. Wozniak sprak op een zakentop die de krant vorige week in New Delhi organiseerde: de Global Business Summit.

“De blockchain identificeert de eigenaren van bitcoins”, aldus Wozniak, “maar dat betekent niet dat er geen fraude plaats kan vinden. Ik ben zelf bestolen van zeven bitcoins door middel van fraude. Iemand kocht ze van mij online met een creditcardbetaling en vervolgens annuleerden ze de betaling. Zo simpel was het! Het was ook nog eens een gestolen creditcardnummer dus je kunt nooit je geld terugkrijgen.”

De zeven cryptomunten komen overeen met zo’n 74.000 dollar (60.000 euro) bij de huidige koersen. Een aderlating voor Wozniak is dat niet, want zijn vermogen wordt geschat op circa 100 miljoen dollar (81 miljoen euro).

Bovendien kocht Wozniak de munten als experiment, niet om te investeren. “Ik had ze om ooit te reizen zonder creditcards, een portemonee en contanten.” Hij onderzocht welke hotels bitcoins accepteren, maar kwam van een koude kermis thuis. Nu behoudt hij nog één bitcoin: “Ik wilde de prijs niet elke dag in de gaten houden…”

Lees ook op Business Insider