Technische bedrijven staan te springen om werknemers.

Ook voor mbo’ers is er veel vraag vanuit de technische hoek, zo hoor je beroepsorganisaties regelmatig roepen. Dus zou je denken dat bedrijven superblij zijn, als een mbo-scholiere bedenkt dat ze lasser wil worden.

De 17-jarige Rosalie van der Hoeven vertelt dit weekend in NRC dat haar wens om ervaring op te doen als lasser op een hoop weerstand stuitte.

“Eerst op zoek naar een school, toen naar een bedrijf. Nou, dat viel tegen. Tussen de veertig en zestig bedrijven heb ik een mailtje gestuurd. Veel reageren niet. Of ze zeggen: een meisje kan dit niet. Of: ‘Je leidt mensen af’.”

Gelukkig heeft Van der Hoeven uiteindelijk wel een bedrijf gevonden waar ze geen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen.

“Waar ik nu werk zijn ze van mening dat er geen onderscheid is (…). Als vrouw in deze wereld moet je een kruiwagentje hebben. Als ik dan hoor dat ze zo hard mensen nodig hebben in de techniek denk ik: dat ligt soms toch ook aan henzelf. Ik hoop dat dat nog wel verandert”, aldus Van der Hoeven.

Lees het hele verhaal van Rosalie van der Hoeven bij NRC »

Lees ook op Business Insider