Je ziet het misschien al helemaal voor je: op een prachtige e-bike van de zaak zoef je naar je werk. Langs de snelweg waar je anders negen van de tien keer in de file staat. Met de zon op je gezicht werk je direct aan je dagelijkse portie beweging – zonder bezweet op je afspraak te verschijnen – en denk je ondertussen na over wat je vandaag allemaal wilt bewerkstelligen op je werk. Best ontspannend.

Een paar dagen per week op de fiets naar werk met een e-bike van de zaak lijkt je wel wat. Maar zo’n fiets is best een investering en die doe je liever met behulp van je werkgever. In dit artikel vind je zes tips om het gesprek aan te gaan en hem/haar te enthousiasmeren e-bikes te leasen of aan te kopen voor het personeel.

1. Focus op de lange termijn

Natuurlijk vraagt een e-bike op de korte termijn om een investering van je organisatie, maar juist door naar de lange termijn te kijken kun je je werkgever overtuigen. Kijk dus ook vooral naar de zaken die het je werkgever gaat opleveren. Wat dacht je van de besparing op het aantal parkeerplaatsen, als meer collega’s met de e-bike naar werk komen? En fitte collega’s zorgen voor minder ziekteverzuim.

Argument 1: Gezondere werknemers

Mensen die lang in de auto zitten, hebben vaker te maken met een hoge bloeddruk en een hogere BMI. En na een lange tijd in de avondspits jezelf óók nog naar de sportschool dragen? Die motivatie is vaak in de file achtergebleven.

Met een elektrische fiets worden deze problemen getackeld. Medewerkers die fietsen in plaats van met de auto gaan, verzuimen gemiddeld 1,3 minder dagen per jaar. En dat zonder teveel zweten, met een elektrische fiets. Bovendien maken mensen die 30 minuten per dag bewegen op de fiets 20 procent minder kans op diabetes. Jij én je werkgever profiteren ervan dat je werkt aan je gezondheid.

Wat zijn de voordelen en kosten van een e-bike? En hoe werkt een e-bike van de zaak precies? Download nu helemaal gratis de whitepaper van Hellorider, waar al jouw vragen in worden beantwoordt.

Argument 2: Een duurzame keuze die steeds makkelijker wordt

Naast dat fietsen een gezonde bezigheid is, is het ook goed voor het milieu. Een maand naar je werk fietsen bespaart gemiddeld evenveel CO2 als een boom in één jaar.

Bovendien wordt het fietsen door de geplande aanleg van snelfietsroutes steeds makkelijker tussen verschillende steden in heel Nederland . Heb jij een werkgever, bijvoorbeeld bij de overheid of een start-up, die graag iets goeds wil doen voor het milieu? Dan kan een e-bike daar het perfecte argument voor zijn.

Argument 3: Werknemersgeluk

Een onderwerp op de werkvloer dat snel aan populariteit wint: hoe gelukkig zijn medewerkers? Een onderzoek uit 2016 waarin Noorse onderzoekers automobilisten vroegen naar hun gezondheid, gaf een beeld van stress, spierpijn en mentale problemen. Files, en dan in het bijzonder de onberekenbare tijd die je eraan kwijt bent, brengen behoorlijk wat stress met zich mee.

Nee, dan fietsen. Tijdens het bewegen maakt je lichaam dopamine, endorfine en serotonine aan. Allemaal stoffen die je een blij gevoel geven. Al na twintig tot dertig minuten komen deze stoffen vrij. Bovendien is beweging goed tegen stress. Terwijl je beweegt, doorbreek je de piekerstromen.

Benieuwd welke e-bike en welk leaseplan het beste bij jou past? Vraag helemaal gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Hellorider.

2. Doe research wat voor e-bike bij jou past

Net als vele verschillende auto’s, zijn er talloze opties bij het kiezen van een e-bike. Ga je voor een elektrische fiets of een speed pedelec, die tot 45 km/u kan? Wil jij je leidinggevende overtuigen, zorg dan dat je een plan op maat hebt van wat je graag zou willen, wat de kosten zijn bij lease of koop en hoe dat voor het bedrijf kan uitpakken.

3. Zo breng je je argumenten goed over

Genoeg argumenten verzameld? Dan is het handig om je voor te bereiden op het gesprek. Ken je meer collega’s die graag op de e-bike naar werk zouden willen? Samen sta je sterker!

Check voor het gesprek of je werkgever op de hoogte is van de belastingvoordelen die sinds dit jaar gelden. Mocht dat niet zo zijn, verdiep je daar dan in om de belangrijkste vragen van je werkgever te kunnen beantwoorden. Samen met alle voordelen op de lange termijn, is het voor ons geen vraag of je werkgever uiteindelijk overstag gaat.

Hellorider maakte een handige whitepaper met daarin voordelen, kosten en veelgestelde vragen, om jullie zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van de juiste e-bike en het lease- of koopcontract. Download hem hier!

 Meer lezen over de voordelen van een e-bike van de zaak? Check ons e-bike dossier!