• De Brabander Maarten van den Hoogen heeft samen met een keukenontwikkelaar de “duurste keuken ter wereld bedacht”.
  • Voor 1 miljoen euro heb je een Equinox One met roterende kookeilanden en een afwerking met roggenleer, bladgoud en diamanten.
  • De keuken is bestemd voor de superrijken en Van den Hoogen denkt dat deze daadwerkelijk verkocht gaat worden.

Maarten van den Hoogen (40) uit het Noord-Brabantse Helmond heeft een keuken voor de superrijken bedacht. De Equinox One kost 1 miljoen euro maar dan heb je ook wat, bijvoorbeeld met diamant ingelegde handvatten van de koelkastdeur.

Verder kom je in het kookparadijs roggenleer, bladgoud en dalbergiahout tegen, en een muur opgetrokken uit zeldzame kalkstenen, schrijft het Brabants Dagblad.

In de muur die enkele tonnen kost, zitten ledlampjes die de eigenaar trakteren op een “bijzonder kleurenspel” als daar het licht op valt.

Dit alles is ontsproten uit het hoofd van Van den Hoogen en de mensen van keukenontwikkelaar Culimaat uit Berlicum, het bedrijf waarmee hij samenwerking heeft gezocht voor het project.

Van den Hoogen zelf geeft exclusieve interieurboeken uit voor de superrijken, diverse BN’ers en liefhebbers van design. Zelf noemt hij de gewichtige pronkstukken voor op de koffietafel “de Michelingids voor exclusief wonen”.

De boeken zijn voortgekomen uit zijn platform voor ‘exclusieve woonsinspiratie’, waarop architecten de luxe villa’s tonen die ze onder handen hebben genomen.

“Vijf jaar geleden ben ik begonnen met Hoog Design. De allerbeste ontwerpers op het gebied van meubels, tuinen en keukens willen nu in onze boeken worden opgenomen. Die zijn vaak meteen uitverkocht. We hebben inmiddels de Benelux veroverd, nu willen we dat onze boeken op de koffietafels komen te liggen van de rijken in de VS en Dubai”, zegt Van den Hoogen tegen het Brabants Dagblad.

Lees ook op Business Insider

‘De duurste keuken ter wereld’ zoals de Equinox One wordt aangeprezen is volgens Van den Hoogen zeker geen gimmick. Hij kan écht worden besteld en daarbij nog wat duurder uitvallen als je “als je er bijvoorbeeld wijnklimaatkasten en een pantry voor een butler wil laten inbouwen”.

De kookeilanden van de designkeuken kunnen roteren waardoor ze één werkbank vormen of juist tegenover elkaar staan. Dit kan dankzij een ondergrondse constructie waardoor de keuken niet in elk soort onderkomen past.

Een penthouse of villa gaat volgens Van den Hoogen wel lukken, maar “een grachtenpand zal niet geschikt zijn”, vreest hij.

Lees meer over wonen: