• Via een online veiling van Christie’s is deze week een diamant van 28,86 karaat verkocht voor ruim 2,1 miljoen dollar.
  • Dat is het hoogste bedrag ooit voor een juweel bij een online veiling.
  • De diamant behoort tot de helderste en zuiverste ter wereld.

Bij veilinghuis Christie’s is deze week een diamant van 28,86 karaat verkocht voor het recordbedrag van ruim 2,1 miljoen dollar. Nooit eerder wisselde een diamant voor zo’n hoog bedrag van eigenaar via een online veiling.

Volgens Forbes werd de waarde van de diamant vooraf geschat op tussen de 1 en 2 miljoen dollar, maar hij werd uiteindelijk voor 2.115.000 dollar verkocht.

Het gaat om een diamant van het zeldzame type 11A met kleur D, hetgeen betekent dat het een van de helderste diamanten ter wereld is met een volmaakte prismawerking. Slechts twee procent van de diamanten in de wereld is van dit type.

“De spectaculaire 28,86-karaat diamant met kleur D kreeg direct na de aankondiging van de veiling veel aandacht”, stelt Rahul Kadakia in een persbericht.

“De verkoop van deze uitzonderlijke diamant heeft een record gevestigd voor een juweel bij een online veiling. Het laat zien dat het vertrouwen van klanten in de digitale mogelijkheden van Christie’s en het online platform toeneemt.”

Er werden volgens de het lifestyle tijdschrift Tatler in totaal 31 serieuze biedingen gedaan vanuit vier verschillende landen. Het is niet bekend wie de uiteindelijke koper is.

Online veilingen waren al in opkomst, maar sinds de uitbraak van het coronavirus zijn ze alleen maar belangrijker geworden voor de grote veilinghuizen.

Zakenblad Forbes verwacht dan ook dat online veilingen een belangrijke rol zullen blijven spelen als de Christie’s en andere veilinghuizen als Sotheby’s de deuren weer openen.

Lees meer over diamanten: