Het Duitse mediaconcern Axel Springer neemt de Amerikaanse zakelijke site Business Insider over, tegen een waardering van 395 miljoen euro.

Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Axel Springer, de uitgever van onder meer boulevardblad Bild en de krant Die Welt, breidt met de aankoop van Business Insider fors uit in het digitale domein. Eerder dit jaar was Springer één van de bieders op de Britse zakenkrant The Financial Times, maar die ging naar de Japanse uitgever Nikkei.

Met de overname van Business Insider koopt de Duitse uitgeefreus een snel groeiend zakelijk forum met imiddels 76 miljoen unieke bezoekers per maand. Per unieke bezoeker betaalt Axel Springer ongeveer 5 euro. Omzet en winstcijfers werden niet bekend gemaakt bij de overname.

Axel Springer neemt voor 306 miljoen euro een belang van 88 procent in de website. Axel Springer bezat al een belang van 9 procent in de onderneming. De resterende aandelen zijn in handen van het investeringsbedrijf van Jeff Bezos, de topman en oprichter van Amazon.

Amerikaanse zakensite met internationale ambitie

Business Insider werd in 2007 in New York opgericht en telt ruim 325 werknemers, waarvan de helft journalist is. Business Insider heeft zelf een editie opgezet in het Verenigd Koninkrijk en werkt in onder meer Australië met een licentiemodel.

Drijvende kracht achter het bedrijf is mede-oprichter Henry Blodget, een voormalige analist op Wall Street. Blodget en Chief Operating Officier Julie Hansen blijven aan en hebben stevige optiepakketten meegekregen.

Volgens Axel Springer zorgt de overname voor een verdere uitbreiding van de digitale activiteiten van het mediaconcern. Het bedrijf komt voor het einde van dit jaar met een Duitstalige versie van Business Insider.

Bron: Z24/ANP

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl