De Duitse uitgever Axel Springer, onder meer eigenaar van de krant Bild, wil uitbreiden in digitale media. Een bod van een half miljard euro op de Amerikaanse zakensite Business Insider zou in de maak zijn.

Dat meldt technologiesite Recode, zich baserende op bronnen bij beide bedrijven.

Axel Springer staat vooral bekend als de uitgever van grote Duitse kranten als Bild en Die Welt, maar heeft ook grote digitale ambities. Afgelopen januari deed Axel Springer al mee aan een financieringsronde voor de Amerikaanse zakensite Business Insider en inmiddels zouden de Duitsers kijken naar een volledige overname voor circa 500 miljoen euro.

Business Insider werd in 2007 opgericht en wordt geleidt door voormalig beursanalist Henry Blodget. Recente cijfers zijn niet bekend maar in 2013 zou de zakensite een omzet van zo’n 20 miljoen dollar hebben gedraaid .

Afgelopen januari gaf Blodget aan dat de site in de tweede helft van 2014 goed winstgevend was; financieel directeur Julie Hansen stelde in april echter aan dat de site niet winstgevend is, maar ervoor kiest te investeren in nieuwe producten en groei.

Eerder dit jaar was Axel Springer in de race voor de overname van de gerenommeerde Britse zakenkrant The Financial Times, maar die werd verkocht aan de Japanse uitgever Nikkei.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl