De Duitse webwinkel Zalando is één van de grootste subsidievangers in de Duitse detailhandel. Nationale en regionale overheden schoven de afgelopen jaren meer dan 35 miljoen euro naar het bedrijf dat nadenkt over een beursgang.

Dat schrijft Duitslandnieuws.nl.

De 35 miljoen euro betreft de som van subsidies van de deelstaten Berlijn, Brandenburg en Thüringen. Het grootste deel kwam uit Thüringen, waar Zalando in Erfurt een groot magazijn bouwde. Maar liefst 22,4 miljoen euro kreeg de ook in Nederland populaire webwinkel hiervoor.

Van Berlijn kreeg Zalando tussen 2010 en 2013 voor 10,6 miljoen euro ondersteuning en deelstaat Brandenburg stelde 2,5 miljoen euro ter beschikking voor de bouw van een logistiek centrum in Brieselang.

Grootste ontvanger

De journalisten van WirtschaftsWoche en Frontal21 achterhaalden dat de webwinkel daarmee de grootste ontvanger van subsidie is binnen de Duitse detailhandel.

Volgens de cijfers van Zalando zelf is inmiddels 16,4 miljoen euro van de toegezegde subsidiegelden binnen.

Documentaire

ZDF zond woensdagavond 26 augustus een documentaire uit over de Samwer-broers, eigenaren van Rocket Internet en via dat bedrijf ook de bazen bij Zalando.

Bertus Bouwman is chef redactie van Duitslandnieuws.nl, de site met dagelijkse duiding van Duits nieuws voor Nederland.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl