Roy Donders is failliet. Rojami’s, de winkel van de ‘stylist van het Zuiden’, heeft het niet gered in het barre retail-landschap.

Op zijn Instagram laat de 27-jarige Donders, gekleed in sobere zwarte coltrui, weten dat de rechter zijn winkel failliet heeft verklaard.

“Met heel veel pijn in mijn hart heb ik er afscheid van moeten nemen. Niet alleen ik, maar ook de rest van onze familie. We hebben er acht jaar lang alles aan gedaan, en alles gegeven, om het te maken tot wat het nu is. Maar helaas het heeft niet mogen lukken”, aldus Donders over Rojami’s, dat een samentrekking is van de namen van Roy en de kinderen van zijn zus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een intens verdrietige dag vandaag...😔😔

Een bericht gedeeld door Roy donders official (@roydonderstv) op

Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met de flamboyante ondernemer en zijn winkel in het realityprogramma Roy Donders: Stylist van het Zuiden, dat voor het eerst in 2013 werd uitgezonden.

De stylist, kapper en zanger, met een vaste klantenkring in volksbuurten en woonwagenkampen, hielp menig vrouw aan ‘harde krullen’ en ontketende een rage door een huispakkenlijn op te zetten, waaraan hij zijn bijnaam huispakkenkoning te danken heeft. Ook zijn zus Rian, moeder Nel en vader Frans speelden een grote rol in de serie.

Daarin is ook Donders’ liefde voor pailletten en lovertjes te zien, waarmee Rojami’s een glinsterend baken in de Tilburgse wijk Groenewoud werd.

De verhuizing naar het centrum van de stad in seizoen 6 is uiteindelijk funest geweest. Zijn droom kwam uit, maar “het werd alleen maar moeilijker om een winkel te hebben op zo’n duur punt”, zei de stylist tegen Privé. En op Instagram: “De hele detailhandel staat op zijn kop en de ene na de andere winkel gaat failliet. Die gaat dicht, die gaat dicht, die gaat dicht…”

Lees ook op Business Insider

Lees meer: Kaalslag in de winkelstraat: de 21 opvallendste faillissementen van de afgelopen 5 jaar, van V&D tot SuperTrash

Het faillissement, dat Donders zelf heeft aangevraagd, is een droevig sluitstuk van een jaar dat toch al moeilijk voor hem is: zijn opa en oma overleden kort na elkaar en zijn relatie met zijn liefde Marvin liep op de klippen.

“Voor de mensen die zich nu afvragen: Is Roy alles kwijt? Gelukkig niet”, zegt de BN’er. “Ik heb mijn optredens nog en ik heb wel wat gespaard. Ik zie wel wat 2019 mij gaat brengen.”

LEES OOK: Olcay Gulsen blufte meer dan eens, in haar onderneming en op tv